Η Ελλάδα κλυδωνίζεται στις μνημονιακές φουρτούνες χωρίς σχέδιο για οτιδήποτε (Ούτε καν στον τουρισμό)

Από τον Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα προχωρούσε προς το μέλλον χώρις ποτέ να έχει σχέδιο. Πριν τα μνημόνια η πρακτική ήταν: Δανειζόμαστε χρήμα, το κατασπαταλάμε για έργα και προμήθειες μίζας και για προσλήψεις Δημοσίων υπαλλήλων σε αχρείατους φορείς ώστε να συνητηρούμε το πελατειακό κράτος και κάπως έτσι, φτάσαμε το χρέος των 2 δισ. ευρώ του 1974, να γίνουν 375 δισ. ευρώ το 2010.

Αν υπήρχε σχέδιο, θα είχαν φτιάξει λιμάνια, δρόμους, τρένο, αεροδρόμια, θα είχαμε παραγωγικό μοντέλο σαν χώρα, ελάχιστη γραφειοκρατία και σταθερό δίκαιο φορολογικό σύστημα. Α! Και τα σκουπίδια δεν θα τα θάβαμε (ακόμα δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, 42 χρόνια μετά).

Με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια δεν άλλαξε τίποτε απολύτως. Κανείς δεν έχει σχέδιο, ούτε αυτός που κυβερνά κάθε φορά (Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας) ούτε αυτός που θα έρθει να κυβερνήσει.

Το μόνο "σχέδιο" που λένε ότι έχουν είναι τούτο: Να υπογράφουν τα μνημονιακά μέτρα για να βλέπουν λέει οι αγορές ότι το μνημόνιο τηρείται και έτσι υποτίθεται ότι θα έρθουν επενδυτές επειδή θα έχουμε προσαρμοστεί στην πρέπουσα δημοσιονομική πολιτική και θα υπάρχει "σταθερότητα". Στο μεταξύ βουλιάζουν ΟΛΑ αλλά δεν τους νοιάζει.

Πρόκειται για ένα ξεδιάντροπο αφήγημα ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Η χώρα θα σωθεί μόνον όταν χαμηλώσει τους φόρους, αποκτήσει επιτέλους παραγωγικό μοντέλο με εξαγωγικό προσανατολισμό, επανιδρύσει το κράτος που φρενάρει τα πάντα και ενισχύσει την ανάπτυξη με μπαράζ μέτρων.

Ακόμα με μια δέσμη μέτρων ανακούφισης να απελευθερώσει τους ιθαγενείς - πολίτες αυτής της χώρας από μέτρα διωγμών και καταστολής, όπως κατασχέσεις, φορολογικές ενημερότητες, πτωχεύσεις που διαρκούν και μετά θάνατον κ.ο.κ.

Θα κλείσω το σημερινό κείμενο με ένα παράδειγμα ακυβερνησίας που είναι ο ελληνικός τουρισμός. Αφού ούτε στον τουρισμό έχουμε κάποιο σχέδιο (αντίθετα τον υπερφορολογούμε) ιδού τι συνέβη το 2016. Η Ελλάδα είναι τέταρτη στην λίστα των χωρών με την μεγαλύτερη μείωση τουριστικών εσόδων!

Πάνω από την Ελλάδα είναι Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία. Μετά εμείς που δεν έχουμε πληγεί από την τρομοκρατία αλλά δεν έχουμε σχέδιο...

              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης