Γιατί ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται να κάνει ανασχηματισμό

O κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η πανδημία έχει καθυστερήσει το κυβερνητικό του έργο. Γνωρίζει επίσης ότι το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει επιβαρυνθεί. Ετοιμάζει λοιπόν κυβερνητικό ανασχηματισμό με στόχο την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από την οποία και θα έρθει η οικονιμική ανάπτυξη που είναι πάντα η πρώτη άμεση επιδίωξη.

Ο πρωθυπουργός έχει ετοιμαστεί γι αυτό αφού έχει σχέδιο (Πισσαρίδης), έχει και τα χρήματα που είναι και πολλά (ΕΕ λόγω πανδημίας). Τι χρειάζεται λοιπόν; Μια νεα κυβέρνηση προσανατολισμένη στα παραπάνω. Είναι πολύ κοντά λοιπόν ένας πραγματικός ανασχηματισμός.

Ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει ακόμα και τις επόμενες ημέρες. Τα κρούσματα του ιού, είναι σε πτωτική τάση, η έναρξη των εμβολιασμών δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας ενόψει της νέας χρονιάς, πως το τέλος της σοβαρής υγειονομικής περιπέτειας έχει ξεκινήσει. Υπάρχουν δηλαδή οι προϋποθέσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσουν την επιθυμητή επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξει κυβέρνηση αιφνιδιαστικά. Θα αποχωρήσει το 1/3 των στελεχών, ενώ λέγεται ότι θα στραφεί σε πρόσωπα της ΝΔ, δεν θα επεκταθεί δηλαδή σε άλλους πολιτικούς χώρους. Φυσικά αρκετοί υπουργοί θα παραμείνουν όπως π.χ. οι Πιερρακακης, Χρυσοχοίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται να κάνει ανασχηματισμό γιατί σε λίγους μήνες συμπληρώνει δυο χρόνια διακυβέρνησης και δεν έχει προσχωρήσει όσο θα ήθελε. Στο μυαλό του έχει τις εκλογές του 2023.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης