Γιατί κανείς δεν αντιδρά σοβαρά στην συνεχή καταστροφή της χώρας;

Η κατάσταση στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν χειρότερη. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες αποδεικνύουν ότι η εθνική οικονομία βουλιάζει πάντα χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία απολύτως αγωνία από το σύνολο του πολιτικού σύστηματος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ξέρουμε και τι μας έχει συμβεί. Μια ομάδα νεαρών που γαλουχήθηκαν στα αμφιθέατρα παριστάνοντας τους αριστερούς μέσα από φραστικούς και λεκτικούς διαπληκτισμούς, βρέθηκε ξαφνικά στο τιμόνι της χώρας. Το οφείλει  στο προηγούμενο καθεστώς (του οποίου και αυτοί ήσαν και είναι μέρος του) που απεδείχθη κουρασμένο, αδύναμο και χωρίς ιδέες για να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της χώρας και τιμωρήθηκε από τον οργισμένο πολίτη στις κάλπες.

Αυτή η μικρή ομάδα που εντελώς τυχαία ήρθε στην εξουσία, εγκατέλειψε τάχιστα κάθε αριστερή πρακτική, προσαρμόστηκε στο μέλι της εξουσίας μετατρέποντας το κράτος σε δικό της λάφυρο και κάνει μόνο αυτό που ξέρει καλά: Συνεχίζει, την αντιπαράθεση αμφιθεατρου.

Είναι ασύλληπτο αυτό που μεταδόθηκε την επομένη του "διαγωνισμού" για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο Μαξίμου έγινε πολύωρη σύσκεψη όπου ο πρωθυπουργός και η παρέα του συζήτησαν επί ώρες πως θα εμφανίσουν το αντίτιμο των αδειών ως προσφορά στους μη έχοντες.

Το συλλαμβάνει το μυαλό μας; Αντί να κάνουν καθημερινές συσκέψεις για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας, κάνουν συσκέψεις όπως η παραπάνω όπου επί ώρες συζητούν "ποιες είναι οι κατάλληλες λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, ποιες είναι οι κοινωνικές ομάδες που πρέπει να ξεγελαστούν με την προσφορά, τι να λέμε από αύριο στα τηλεπαράθυρα" κ.ο.κ.

Όπως και στα αμφιθέατρα έτσι και στην ελληνική κοινωνία για την μικρή αυτή ομάδα που είναι στο τιμόνι της χώρας, σημασία έχει πως να νικά "στα λόγια", (υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα πρέπει να είναι αριστερής φρασεολογίας), αφού στην πράξη τίποτε δεν τους ενδιαφέρει. Ότι είναι να γίνει θα γίνει για την χώρα από... μόνο του.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες (οι περισσότεροι), η Ευρώπη, γνωρίζουμε πια τι συμβαίνει. Μόνο που δεν επιχειρεί κανείς να αντιδράσει σοβαρά και όσο ο χρόνος κυλά αυτοί ξεθεμελιώνουν, καταστρέφουν, αποδομούν, τα κάνουν όλα χειρότερα.

Το πως μια ολόκληρη Ελλάδα επιχειρηματιών, πολιτικών, πολιτών και θεσμών είναι ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΡΜΑΙΟ στις διαθέσεις τους, ίσως είναι η κορυφαία αιτία για την παρακμή που βιώνουμε όλοι.

                  

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης