Γιατί δεν γίνονται ρυθμίσεις ανακούφισης των οφειλετών ΔΕΗ;

Ωραίους λόγους βγάζει για την ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης. Ότι αν καταρρεύσει θα "πέσει" όλη η χώρα, ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι και διάφορα άλλα, σωστά λέω εγώ. 

Ξεχνά όμως ο κ. Χατζηδάκης δυο σημαντικές παραμέτρους που επιβάλλεται να συνυπολογιστούν αν θέλει η ΔΕΗ να εξυγιανθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος των αριθμών.

* Η πρώτη παράμετρος είναι ότι ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν "φορτωθεί" με δεκάδες απίθανες χρεώσεις υπέρ τρίτων. Έτσι μέσα στην κρίση, ένας λογαριασμός με 60 ευρώ ρεύμα που θα μπορούσε να πληρώσει ένα νοικοκυριό, φτάνει τα 250 ευρώ! Αν μάλιστα δεν πληρωθεί, τότε "διπλώνει" με τον επόμενο και το χάος έχει ξεκινήσει.

Γιατί κ. Χατζηδάκη το νοικοκυριό που δεινοπαθεί να τα βγάλει πέρα ενώ θα πλήρωνε οπωσδήποτε ΜΟΝΟ το ρεύμα (και η ΔΕΗ θα εισέπραττε τα χρήματα της), του βάζετε: ΑΔΜΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ, Δήμος, ΕΡΤ, Διάφορα (τί είναι αυτά;), ΡΑΕ, Ανταποδοτικά τέλη, ΕΦΚ, Ειδικό τέλος 5% και φυσικά ΦΠΑ  13%. Α! Στα παραπάνω βάζετε και το ρεύμα συν φυσικά προκαταβολή "έναντι κατανάλωσης".

Ερώτηση: Θα στέλνεται σε κάθε νοικοκυριό ΜΟΝΟ τον λογαριασμό του ρέυματος - όπως συμαίινει σε ΟΛΗ την Ευρώπη - που σίγουρα θα τον πληρώνει; (Ποιος θέλει να μένει χωρίς ρεύμα χειμώνα, καλοκαίρι). Για τις υπόλοιπες χρεώσες βρέιτε άλλους τρόπους, υπάρχουν πολλοί.

* Η δεύτερη παράμετρος: Εδώ ο κ. Χατζηδάκης κρύβεται δεν απαντά. Όταν η κυβέρνηση προχώρησε - και πολύ σωστά - στις 120 δόσεις ακόμα και για οφειλές 500 ευρώ προς το Δημόσιο, γιατί στη ΔΕΗ έχετε προκαταβολή 30%-40% σε όποιον του κόπηκε το ρεύμα; Ένα νοικοκυριό που χρωστά 6-7.000 ευρώ (υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις) του ζητάτε 2.800 ευρώ προκαταβολή; Μιλάμε σοβαρά; 

Ερώτηση: Γιατί δεν κάνετε ας πούμε 48 δόσεις χωρίς προκαταβολή για όλους; Και η ΔΕΗ θα εισράξει αμέσως χρήματα και η δόση θα μπορεί να πληρωθεί από το νοικοκυριό ή την μικρή επιχείρηση.

Γιατί κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας κ. Χατζηδάκη; Η κοινωνία για να συνέλθει σε σχέση με την ΔΕΗ, χρειάζεται λογαριασμούς μόνο με το ρεύμα και πολύμηνη ρύθμιση των παλαιών χρεών 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης