Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Η αντιπολίτευση;

Και στις ΗΠΑ, ο κ. Αλ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν κάνει για την δουλειά του πρωθυπουργού. Είναι απολύτως ανήμπορος να κυβερνήσει, δεν έχει το μέγεθος της θέσης. Η μόνη του ικανότητα είναι να εκφωνεί λόγους της δεκάρας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τέτοιους λόγους εκφώνησε και ενώπιον του Τραμπ τον οποίο αποθέωσε ότι καθε φορά που επεμβαίνει στον πλανήτη "το κάνει για καλό".

Επίσης να ψεύδεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας ανακαλύψει πόσο σημαντικό είναι το "εμπόριο ελπίδας" για τους ιθαγενείς. Δεν διστάζει ωστόσο να το κάνει και μακράν της χώρας, δεν ξέρει κάτι άλλο από αυτό.

Η χώρα είναι σταθερά ακυβέρνητη, σε φρικτή παραλυσία και η διάρθρωση της νυν κυβέρνησης είναι: Ένας εικονικός πρωθυπουργός που δεν κάνει για τη δουλειά και δεν μπορεί να παρέμβει πουθενά στα σοβαρά, ένα επιτελείο υπό τον κ. Παππά που οργανώνει από το Μαξίμου τον καθημερινό γκαιπελισμό των ψεμάτων και μερικές δεκάδες στελέχη από τον μειλίχειο κ. Παπαδόπουλο, μέχρι την φωνακλού Παπακώστα, με την υποχρέωση να παρελαύνουν στα ΜΜΕ για να παραπληροφορούν.

Δεν είναι όμως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ της βαθιάς παρακμής που έχει την ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Αντίστοιχη ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση. Η ΝΔ για παράδειγμα κάνει το ολέθριο λάθος να συνευρίσκεται με τους Συριζαίους στα δημοσιογραφικά πάνελ με αποτέλεσμα τα στελέχη της να φάινονται ΟΜΟΙΑ με αυτούς.

Αν ήμουν ο κ. Μητσοτάκης θα απαγόρευα στα στελέχη μου να βγαίνουν στην τηλεόραση μαζί με του ΣΥΡΙΖΑ. "Αφήστε τους σε μονόλογους, να λένε ότι ο Παράδεισος έχει έρθει, οι πολίτες ξέρουν ότι τους κοροίδέυουν και θα τους τιμωρήσουν δεν χρειάζεται να είμαστε εκεί".

Επίσης αν ήμουν ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζω ότι η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φόρων  ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ σαν εξαγγελίες. Το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι το ράθυμο και ανεπαρκές Δημόσιο που έχει μετατραπεί σε ανθρωπο-διώκτη.

Πως δηλαδή χωρίς να απολυθεί ούτε ένας άνθρωπος θα περιορίσει δραστικά την γραφειοκρατία, θα κλείσουν οι 1100 οργανισμοί - φαντάσματα, θα γίνει αξιολόγηση ώστε ο κατάλληλος δημόσιος υπάλληλος να βρεθέι στην κατάλληλη θέση, εν τέλει θα μειωθούν τα κόστη ενός εχθρικού κράτους που θα γίνει ΦΙΛΙΚΟ και συνεργάτης των πολιτών.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης - ο οποίος άλλαξε ολόκληρο το επικοινωνιακό του επιτελείο - θα πρέπει να μιλήσει για το τι μπορεί να κάνει ΔΙΠΛΑ από τα μνημόνια. Θα δώσει δέυτερη ευκαιρία στους 225.000 πτωχευμένους Έλληνες; Θα καταργήσει τη φορολογική ενημερότητα για συμμετοχή σε μικρούς διαγωνισμούς;

Θα περιορίσει τα παράβολα φρίκης των 1150 ευρώ στην "απονομή" διακιοσύνης (όπου η πλειοψηφία πάει χωρίς δικηγόρο;). Και χιλιάδες άλλα φυσικα για τα οποία η τρόικα δεν ενδιαφέρεται αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν νοιάζονται να ασχοληθούν και να διορθώσουν.

Εντάξει λοιπόν, ο Τσίπρας είναι ανεπαρκής. Όλοι οι υπόλοιποι του πολιτικού συστήματος τι κάνετε για να το εκεμεταλευτείτε; Πώς θα πείσετε;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης