Από Ρομά το 71% της εγκληματικότητας στην Ελλάδα - Σε ακινησία κυβέρνηση και κόμματα απέναντι στο φαινόμενο

Ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στις 11 Νοεμβρίου 2023 μετά από αστυνομική καταδίωξη έχει έναν κι μόνο έναν υπεύθυνο: Είναι η ίδια η κοινωνία των Ρομά που αφήνει ένα παιδί 17 χρόνων, να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, να μην σταματά στην Τροχαία, να τρέχει με 180 χιλμ/ώρα σκορπώντας τον τρόμο.

Είναι η ίδια η κοινωνία των Ρομά που μόνο μέσα στο 2023, ανήλικοι δολοφόνησαν 10 ανθρώπους για να τους ληστέψουν. Η τελευταία ένας άτυχος νυχτοφύλακας στον Ασπρόπυργο. Και είναι φυσικά η εκάστοτε κυβέρνηση που τους αφήνει να λεηλατούν τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, Δήμους, επιχειρήσεις για να κλέβουν τον χαλκό, να σπάνε καταστήματα, να αναποδογυρίζουν οχήματα για να πάρουν καταλύτες, να σπάνε ΑΤΜ και πολλά ακόμη. 

Πόσες φορές έχω γράψει για τους Ρομά και τις κυβερνήσεις που δεν ασχολούνται μαζί τους; Τους αφήνουν εντελώς αμόρφωτους, τους μοιράζουν και επιδόματα, τα περισσότερα με ψευδή στοιχεία, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ποτέ. Εδώ δεν βρίσκουν τους κλεπταποδόχους του χαλκού. Δεν βλέπουν ότι το φαινόμενο μεγαλώνει επικίνδυνα;

Τέλος υπάρχει και η υποκρισία της ίδιας της κοινωνίας που θυμάται να διαδηλώσει κατά της Αστυνομίας αλλά ποτέ δεν είδε ούτε άκουσε για τον φόνο των υπερήλικων γυναικών, του Τούρκου οδηγού που κοιμόταν σε πάρκινκ και τοσων άλλων, από ανήλικους. Ντροπή. Επιτέλους ντροπή.

Πάμε τώρα και στα στοιχεία που τα αφιερώνω στην κυβέρνηση και τα κόμματα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι Ρομά αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες (71%). Το ποσοστό αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο (84%) στις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στη σχετική της έκθεση: «Οι ομάδες αυτές (των Ρομά) είναι κατά κύριο λόγο μερικά ιεραρχικές και τα μέλη τους έχουν, ως επί το πλείστον συγγενικές (ή/και φιλικές) σχέσεις μεταξύ τους». Πράγματι, οι περισσότεροι έχουν το ίδιο επώνυμο ή και άλλα κοινά στοιχεία.

Ερώτηση προς το πολιτικό σύστημα: Θα αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες απέναντι στην δολοφονική και σαρωτική βία των Ρομά;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης