Αδιανόητη αναλγησία με τον Περιφερειακό Τύπο - Θα επέμβει ο πρωθυπουργός;

Οργή, πικρία και απόγνωση. Αυτά είναι τα συναισθήματα στον Περιφερειακό Τύπο, μετά το ντροπιαστικό φιάσκο της για πρώτη φορά δήθεν ενίσχυσης του με επιδότηση από την κυβέρνηση. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Η κυβέρνηση πολύ σωστά ενίσχυσε ολόκληρους κλάδους, επιχειρήσεις, πυρόπληκτους, πλημμυροπαθείς, σεισμοπαθείς κ.α. με δυο κανόνες: Πρώτον τα χρήματα ήταν ακατάσχετα και δεύτερον δεν χρειαζόντουσαν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος που επλήγη σκληρά σε όλες μα όλες τις κρίσεις, ήταν ο Περιφερειακός Τύπος που εξαιρέθηκε άδικα, από τον πακτωλό των επιδοτήσεων. Ωστόσο, έστω και αργά, η κυβέρνηση αποφάσισε να τον ενισχύσει με ποσά 18.000 (εβδομαδιαίες) και 23.000 (ημερήσιες). Μικρή η ενίσχυση αλλά ανακουφιστική και καλοδεχούμενη. 

Τι έκανε η κυβέρνηση με αυτή την ΜΟΝΑΔΙΚΗ μετά από τόσες κρίσεις ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου; Την... κατάσχει έναντι οφειλόμενων! Με δεδομένο ότι 9 στις 10 επιχειρήσεις εξ αιτίας των πολλαπλών κρίσεων έφτασε να οφείλει, καμία τους δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.

Μάλιστα οι επιδοτήσεις της υποτιθέμενης αυτής ενίσχυσης, δεν κατατίθενται καν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς αφού το Υπουργείο έχει απευθυνθεί στις κατά τόπους ΔΟΥ, διαπιστώνει τις οφειλές ανά εφημερίδα και στέλνει τα χρήματα απευθείας στις ΔΟΥ!

Με αυτή την μέθοδο δεν παίρνουν τίποτα ούτε οι εφημερίδες που έχουν ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ οφειλές και θα μπορούσε με χρεωστικές φορολογικές ενημερότητες ένα μέρος του επιδόματος να πάει στις οφειλές και ένα άλλο στις ανάγκες τους.

Πρόκειται για πρωτοφανή κυβερνητική αναλγησία που δεν έχει προηγούμενο. Για μια εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι σε έναν πολιτισμικό, ιστορικό και τόσο αναγκαίο κλάδο. 

Τι λέγει για όλα αυτά προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Η οικογένεια του είχε τον Κήρυκα Χανίων και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τους αγώνες των ανθρώπων του Τύπου στην περιφέρεια, την ποιότητα τους, τις μάχες τους για τις τοπικές κοινωνίες. Τους αξίζει αυτή η συμπεριφορά; Θα επέμβει;

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης