Έχουν εγκαταλείψει την χώρα στην τύχη της (και τρέχουν μόνο για το κομματικό τους συμφέρον...)

Το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα στην τύχη της και ασχολείται αποκλειστικά με την επιβίωσή του. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, περνούν νυχτερινές τροπολογίες ( π.χ. για προσλήψεις στους ΟΤΑ και αυξήσεις μισθών!), αναστέλλουν το κλείσιμο ΤΕΙ, αναγγέλουν παροχές για τον Απρίλιο και πάει λέγοντας.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί εκλογές αλλά φοβάται ότι μέσα στο 2017, η περαιτέρω φτωχοποίηση από τους έμμεσους φόρους, οι εισφορές Κατρούγκαλου, τα νέα μέτρα που θα απαιτηθούν ίσως φέρουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ εκλογές. Ετοιμάζουν σχέδιο λοιπόν που έχει τρια βήματα:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Ξαφνικές παροχές σε συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους, πιθανόν και σε ιδιωτικούς υπαλλήλους.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές "που δεν αφήνουν την χώρα να αναπνεύσει, την ποδηγετούν και την καταστρέφουν", εδώ και 7 χρόνια.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ: Επίθεση "φιλίας" στο ΠΑΣΟΚ, ώστε η ΝΔ να μην βρεί εταίρο για να συγκυβερνήσει και να έχουμε πλέον δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική και στη συνέχεια κυβερνήσεις συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και με άλλους πλην ΝΔ (ή και με αυτήν αν...).

Αυτά στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο κάτω, στους βουλευτές και τα υψηλά κομματικά στελέχη υπάρχει μια αντάρα όπου οι πάντες τρέχουν (για να διασώσουν τα 6.600 ευρώ που παίρνουν καθαρά το μήνα;). Με δεδομένο ότι γνωρίζουν πως η ήττα είναι βέβαιη και θα φέρει λιγότερους στην Βουλή, κυριολεκτικά ο καθένας τρέχει για τον εαυτό του λες και έχουμε εκλογές σε 20 ημέρες.

Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν χωριστεί στα δυο. Οι μισοί φαίνεται να προκρίνουν το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για μεταξύ τους συνύπαρξη μάλλον φοβούμενοι ότι αν βρεθούν με την καυτή πατάτα νέων μέτρων μαζί με τη ΝΔ, τότε το 5-6% που έχουν στις δημοσκοπήσεις μπορεί να γίνει 2-3%.

Οι άλλοι μισοί (Βενιζέλος) είναι υπέρ της .αμεσης κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει, πώς θα συνεργαστούμε μαζί του" είναι το επιχείρημα.

Στη ΝΔ το σχέδιο Μητσοτάκη είναι να κρατήσει στα ψηφοδέλτια όλους τους εκλεγμένους βουλευτές αλλά να "φροντίσει" ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι που θα εκλεγούν να είναι δικοί του, επιλέγοντας ποιούς θα βάλει και που.

Μοιάζει με ωραίο σχέδιο μόνο που και στη ΝΔ υπάρχει αντίστοιχη αντάρα. Τυφλοί, κουτσοί,  ξεχασμένοι, άσχετοι, ένας... άγνωστος κόσμος αναξιοπαθούντων δεξιών, τρέχει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια "σκαρφαλώνοντας" στα κομματικά τείχη που προσπαθεί να στήσει ο Μητσοτάκης.

Το πως ο τελευταίος θα αντέξει την μαζική επίθεση όλων αυτών που ψάχνουν επίσης την ατομική τους αποκατάσταση και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την χώρα, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει.

Σε αυτή την τραγελαφική πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη, χωρίς σχέδιο και δεν είναι τυχαίο ότι έγκυροι εκτιμητές μιλούν για επερχόμενη πτώχευση, που για να αποφευχθεί θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 100 δισ. ευρώ δανεικά (την ώρα που η Πορτογαλία πήρε 86 δισ. μια φορά όλη κι όλη).

Με κόμματα που δεν ενδιαφέρονται για την χώρα παρά μόνο για τα μερίδια εξουσίας, η Ελλάδα θα βιώσει πρωτοφανή παραλυσία και διάλυση, το κόστος των οποίων είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης