«Μετά το κουκούλι» - Του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν τα αποτελέσματα από την έγκαιρη και αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνησης έκαναν τη χώρα μας διεθνές πρότυπο διαχείρισης της κρίσης, η Αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη». Απέδωσε δε αποκλειστικά την επιτυχία στην κοινωνία.

Στο δεύτερο κύμα, όταν η προσπάθεια εξισορρόπησης των επιπτώσεων των υγειονομικών μέτρων στην οικονομία, οδήγησε αναπόφευκτα σε επιδείνωση των συνεπειών της πανδημίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η Αντιπολίτευση βγήκε από το «κουκούλι» της.

Η προειδοποίηση του Πολάκη ότι «τώρα βάζουμε πλάτη αλλά θα λογαριαστούμε μετά το κουκούλι» έγινε πράξη. Σύσσωμη η Αριστερή Αντιπολίτευση καταγγέλλει την Κυβέρνηση για εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα. Απαλλάσσει την κοινωνία από τις ευθύνες της και απορρίπτει την έννοια της ατομικής ευθύνης. Αδιαφορεί αν με τη στάση της υποκινεί τους αρνητές του covid και τους «ψεκασμένους» σε ανυπακοή.

Η συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξαντλείται με την πρόταση της για «μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών». Αγνοεί ότι και προσλήψεις έχουν γίνει και οι ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί, με συνέπεια το ΕΣΥ, αποδυναμωμένο από την οικονομική κρίση και την κομματοκρατία, να ανταποκρίνεται, μέχρι στιγμής, στην πρωτοφανή πίεση.

Και όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί αρμόδιοι και ειδικοί επιστήμονες, κανείς ασθενής δεν πρόκειται να μείνει χωρίς περίθαλψη. Μάλιστα, τη στιγμή που η πλούσια Ελβετία διαθέτει λιγότερες ΜΕΘ από την Ελλάδα και οι εντατικολόγοι ιατροί προειδοποίησαν τους μελλοντικούς ασθενείς ότι οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και να επιλέξουν με ποιόν τρόπο να πεθάνουν.

Κάθε λογικός και υπεύθυνος πολίτης, που δεν τον τυφλώνει ο κομματικός φανατισμός, αναγνωρίζει ότι παρά τις πολλαπλές κρίσεις που έχουν συσσωρευθεί, πανδημία, τουρκική προκλητικότητα, πλημμύρες, σεισμοί, με οδυνηρές επιπτώσεις σε μια υπό ανάρρωση οικονομία, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με αξιοσημείωτη επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 3-4 Ευρωπαϊκές χώρες με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αντίθετα η Αντιπολίτευση αποδεικνύει ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Πρόκειται για τη μοναδική Αντιπολίτευση στην Ευρώπη που πολιτικοποιεί την πανδημία και επενδύει στους θανάτους για μικροπολιτικά οφέλη. Δύσκολα αποκρύπτει την ανησυχία της μήπως προκύψουν θετικές εξελίξεις για την πανδημία.

Το ένα κομματικό όργανο, η κάποτε ιστορική Αυγή, αγνόησε προκλητικά την ανακοίνωση της εταιρείας PFIZER για την ανακάλυψη του εμβολίου. Μόνη από ολόκληρο τον Ελληνικό και διεθνή τύπο, «διότι έτσι γουστάρουμε» ήταν η ένοχη απάντηση της. Το δε άλλο, καλεί τους πολίτες σε κινητοποιήσεις, αδιαφορώντας αν απ’ αυτές δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης.

Η Αντιπολίτευση με τη στάση της δεν αποκαλύπτει την αδυναμία της να συνεισφέρει θετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά ο οπορτουνισμός της την κάνει και επικίνδυνη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης