Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Για τα νέα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν εκ νέου τα γηπεδα για τους φιλάθλους, την τοποθέτηση καμερών, την τσυτοπροσωπία, αλλά και τη λειτουργία των συνδέσμων, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, αύριο Δευτέρα θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών στα γήπεδα της Super League και η ταυτοπροσωπία. «Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», ξεκαθάρισε, τονίχοντας πως τα πρόστιμα για όσους έχουν εκκρεμότητες θα είναι υπέρογκα.

Ακόμη, ανέφερε πως το κόσμος για την τοποθέτηση και τη λειτουργία των συστημάτων καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ, ενώ η Πολιτεία είναι εκείνη που θα αποφασίσει για τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν. «Μέσα στον νόμο περιγράφονται ακριβώς τα σημεία (σσ. που θα τοποθετηθούν οι κάμερες) γιατί δεν μπορεί μια ΠΑΕ να βλέπει μόνο μια θύρα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα περιστατικά βίας εκτός γηπέδων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «εκεί λειτουργεί κατασταλτικά η Αστυνομία».

Σε άλλο σημείο, πρόσθεσε ακόμα πως «όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο» ενώ όπως είπε οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.

Στην αναφορά του για τους συνδέσμους οπαδών, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είπε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μία αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι των ΠΑΕ και της Πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού».

«Η Πολιτεία έχει νομοθετήσει. Περιμένουμε τους θεσμικούς παράγοντες να φέρουν προτάσεις» τόνισε για το θέμα της οπαδικής βίας ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης