Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας: Εκκίνηση από την Ιταλία, τερματισμός στη Νίκαια το 2024

Η διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας (Tour de France) για το 2024 θα ξεκινήσει στη Φλωρεντία στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου στη Νίκαια, θα ανέβει τα Απέννινα και τις ιταλικές Άλπεις, τη Γαλλία, το Μασίφ Σαντράλ και τα Πυρηναία και θα περιλαμβάνει δύο χρονομετρήσεις, μία από αυτές την τελευταία μέρα, και μη ασφαλτωμένους δρόμους για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Είναι η κύρια καινοτομία μιας διαδρομής που αποκαλύφθηκε σήμερα (25/10) στο Παρίσι, αυτή μιας πολύ ιδιαίτερης διοργάνωσης, η οποία για πρώτη φορά θα ξεκινήσει στην Ιταλία, πρώτη που δεν θα τελειώσει στο Παρίσι, για να αφήσει την πρωτεύουσα ήρεμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ξεκινήσουν μετά από πέντε ημέρες.

Ο γύρος αυξάνει ελαφρώς την απόσταση που πρέπει να διανυθεί, πηγαίνοντας από 3.399,5 χιλιόμετρα το 2023 σε 3.492 χιλιόμετρα το 2024. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Ιταλία, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Γαλλία) και περιλαμβάνει 7 ορεινές διαδρομές και τέσσερις τερματισμούς σε μεγάλο υψόμετρο

«Στο εξωτερικό, η Γαλλία είναι γνωστή για το Παρίσι και την Κυανή Ακτή. Χωρίς την πρωτεύουσα έπρεπε να πάμε στη Νίκαια, η οποία έχει επίσης μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία», εξήγησε σήμερα ο διευθυντής της διοργάνωσης Κριστιάν Προυντόμ, κατά την παρουσίαση της διαδρομής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης