Αίσχος με τα δικαστικά παράβολα

Επιτέλους μειώστε τα δικαστικά παράβολα

 

Γιατί δεν παίρνουν μέτρα ανακούφισης των ανθρώπων αφού ΔΕΝ κερδίζουν τίποτε από την απάνθρωπη πίεση που ασκούν; Ένα παράδειγμα είναι οι εξευτελιστικές για κάθε άνθρωπο συλλήψεις λόγω οφειλών. Γίνονται χωρίς κανένα πρακτικό κέρδος, Ούτε εισπράττουν, ούτε γίνεται δίκη. Απασχολούνται ολόκληροι μηχανισμοί (υπουργείο, αστυνομία, εισαγγελείς), για να οριστεί τελικά μια δικάσιμος.

Μια εξ ίσου απαράδεκτη κατάσταση βιώνει κανείς στις δικαστικές αίθουσες. Ο πενταπλασιασμός των παραβόλων έχει καταστρέψει το πραγματικό νόημα απονομής και λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Φτωχοδιάβολοι εμφανίζονται χωρίς δικηγόρους για να δικαστούν.

Κακουργήματα εκδικάζονται με άπειρους συνήγορους που ορίζει το δικαστήριο εκείνη τη στιγμή. Δεν έχει προηγηθεί έρευνα της υπόθεσης τους, ούτε μπορεί να ελπίζει κανείς σε μια νομική επινόηση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της δίκης. Οι δικαστικοί στην έδρα κάνουν πλέον δυο δουλειές : Και δικάζουν και... υπερασπίζονται, τον κάθε κατηγορούμενο!

Αυτή η κατάσταση έχει ΜΕΙΩΣΕΙ τα έσοδα του κράτους! Παράβολα δεν κόβονται, οι τζίροι των δικηγόρων έχουν πέσει 60%, (άρα λιγότεροι φόροι), οπότε το ερώτημα : Γιατί δεν μειώνουν τις απαράδεκτες σε ύψος τιμές στα παράβολα; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΝΑΝΠΝΕΥΣΕΙ, οι άνθρωποι θα έχουν υπεράσπιση στις υποθέσεις τους και - το πιθανότερο - θα αυξηθούν και τα έσοδα.

Τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή την χώρα και δεν γίνονται ούτε τα αυτονόητα; Είναι δυνατόν η μισή Ελλάδα να δικάζεται χωρίς δικηγόρους;

 

            molonoti.gr