Σε 15 χρόνια δεν έφτιαξε ούτε το κόμμα του

Σε 15 χρόνια δεν έφτιαξε ούτε το κόμμα του

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να γίνουν αν υπάρξει ξαφνική παραίτηση του αρχηγού του κόμματος.

Γίνεται αμέσως έκτακτο Συνέδριο το οποίο α) Αναλαμβάνει να διευκρινίσει τους λόγους που το κόμμα έφτασε σε κρίση και να κάνει αυτοκριτική β) Επανακαθορίζει τις σχέσεις με την κοινωνία και γ) Με βάση τις ξεκάθαρες πλέον πολιτικές που θα έχουν γίνει αποδεκτές από τα μέλη του κόμματος αναζητείται ο επόμενος ηγέτης που θα μπορεί να τις εφαρμόσει.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το καταστατικό είναι σαν να μην υπάρχει και οι διάφορες τάσεις που συνυπάρχουν στο κόμμα προτείνουν ότι θέλουν. Από το να εκλεγεί ο αρχηγός τώρα, μέχρι να εκλεγεί μετά τις δημοτικές εκλογές ή και πριν, θα δούμε.

Παράλληλα τα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί υποψήφιοι κανείς δεν γνωρίζει τι εκπροσωπούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με σκάφος που δεν έχει πηδάλιο και πάει όπου το κατευθύνει το κύμα.

Προσέξτε τώρα: Και αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έργο Τσίπρα. Από το 2008 είναι ο αρχηγός του κόμματος και κόμμα δεν έφτιαξε. Όπως ως πρωθυπουργός δεν κυβερνούσε, έτσι και ως αρχηγός κόμματος δεν διοικούσε.

Και στις δυο περιπτώσεις η τακτική του ήταν ΜΟΝΟ ΜΙΑ: Να εκφωνεί λόγους με υποσχέσεις, δηλητήριο, διχασμό και ψεύδη. Το λέω μόνο εγώ αυτό; Όχι. Το λένε και οι πολίτες που τον έστειλαν στο 17%.

Τέλος στο ερώτημα "πως θα φτιάξεις την χώρα σου όταν δεν μπορείς να φτιάξεις το κόμμα σου" αρκεί να πούμε πως όταν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τέθηκε στο παρελθόν θέμα ηγεσίας, υπήρχαν δεκάδες στελέχη τους, που άξιζαν την θέση και μπορούσαν να αναλάβουν τις ευθύνες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος, ικανός να σώσει την κατάσταση. Άρα μήπως τα χειρότερα έρχονται;