Ραντεβού στα τυφλά για αρχηγό

Ραντεβού στα τυφλά για αρχηγό

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον επόμενο αρχηγό του αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα εκπροσωπεί. Οι τέσσερις και πιθανόν πέντε υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα πολιτικού ώστε ο πολίτης να τον αξιολογήσει σωστά.

Είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι ο επόμενος αρχηγός τους θα πρέπει να είναι ένας... Μητσοτάκης από την Αριστερά.

Δηλαδή, ένας πραγματιστής και ουσιαστικός πολιτικός που πέραν των ιδεολογικών του πιστεύω να είναι χρήσιμος για την καθημερινότητα των πολιτών και τα συμφέροντα της χώρας. Δείτε για παράδειγμα τι κάνει ο Μητσοτάκης όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί νέο αρχηγό αγνώστων προθέσεων:

Κατάργησε τον εξωφρενικό φόρο 30% στις συντάξεις των εργαζομένων συνταξιούχων, βάζοντας έναν μικρό φόρο στον μισθό τους. Επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 60% δηλαδή έχανε όλη την σύνταξη. "Έτσι μειώσαμε την ανεργία" λένε ακόμη αλλά ψεύδονται. Οι συνταξιούχοι έκαναν τελικά μαύρη εργασία, ενώ δεν μπορεί να τους κατακλέβεις αισχρά για να δώσεις υποτίθεται δουλειά σε άλλους.

Καταργεί όλους τους περιορισμούς ώστε οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ψηφίζουν αν για οποιονδήποτε λόγο, βρεθούν στο εξωτερικό. Ούτε αυτό τα βαθιά δίκαιο και δημοκρατικό νόμο πρόκειται να ψηφίσουν με διάφορες αστείες υπεκφυγές.

Επεμβαίνει στα εξωφρενικά έως αδιανόητα πανάκριβα εισιτήρια της ακτοπλοϊας. Άργησε λέγει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ξεχνά ότι όλο τον Μάιο και Ιούνιο είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν είχε την δυνατότητα να επέμβει σε αυτό.

Με λίγα λόγια, για να μην απαριθμώ αποφάσεις της νυν κυβέρνηση που αφορούν την καθημερινότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα, το ερώτημα προς τον επόμενο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι: Θα είστε ένας πραγματιστής χρήσιμος πολιτικός από αριστερή αφετηρία, ή θα συνεχιστεί η πολιτική του "όχι σε όλα", που θα στείλει με μαθηματική ακρίβεια τον ΣΥΡΙΖΑ στα μονοψήφια ποσοστά;