Πυροβολώντας τα πόδια μας και στον τουρισμό

Πυροβολώντας τα πόδια

μας και στον τουρισμό

Πέρυσι ο ελληνικός τουρισμός ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων εκατομμυρίων τουριστών του κόσμου, με ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα.

 Το 2022, η Ελλάδα ήταν μέσα στην οχτάδα παγκοσμίως των δημοφιλών προορισμών κι όμως: φέτος τα πράγματα πήγαν ανάποδα από ότι περιμέναμε. Φέτος δεν θα  είμαστε  ούτε στην πρώτη δεκάδα, ενώ η συνέχεια φαντάζει απρόσμενα χειρότερη.

Ποια είναι η αιτία για αυτή την αρνητική εξέλιξη; Η ελληνική απληστία ΟΛΩΝ. Εισιτήρια, αξία δωματίων, πακέτα διακοπών, τρόφιμα, αναψυκτικά, ποτά, και ότι τέλος πάντων σχετίζεται με τους τουρίστες, απογειώθηκαν, από κερδοσκοπία και μόνο.

Όλα τα είδη στη χώρα μας, στα Σούπερ Μάρκετ, τα καύσιμα, τα ξενοδοχεία, και γενικά όλες οι υπηρεσίες έχουν ανέβει έως 50%, ποσοστό εξωφρενικό για τα μεσαία εισοδήματα τουριστών που επισκέπτονταν την χώρα μας.

Οι άπληστες ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών στην Ελλάδα την μετέτρεψαν σε μια λιγότερο ελκυστική τουριστικά χώρα, σε σχέση με την Ισπανία και την Τουρκία. Ειδικά στην Τουρκία με την λίρα σε κατάρρευση. Πας Τουρκία με 500 ευρώ και είσαι πλούσιος. Στην Ελλάδα δεν φτάνουν ούτε για εισιτήρια, να πας σε ένα νησί. 

Και δεν είναι μόνο οι δημοφιλείς προορισμοί που έχουν μείωση. Είναι όλη η χώρα. Η δε ελληνική απληστία έχει καταφέρει να διώχνει όχι μόνο τον ξένο τουρίστα αλλά και τον Έλληνα, που φέτος βλέπει τα εισιτήρια της ακτοπλοϊας να είναι ακριβότερα από τα αεροπορικά προς Νέα Υόρκη, να μειώνει τις ημέρες των διακοπών του ή να καταφεύγει σε κοντινές παραλίες για το μπάνιο του.

Σε λίγο θα έρθει το 2024 και ειλικρινά ποιος μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια;