Πενήντα μήνες χωρίς σχέδιο

Πενήντα μήνες χωρίς σχέδιο

Παλιό το κόλπο. Κάθε φορά που εκλεγόταν νέα κυβέρνηση στην χώρα αν και δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο για αυτήν - όπως αποδεικνυόταν στην πράξη - έσπευδε να αναγγείλει ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ πρόγραμμα, αν και θα κυβερνούσε τέσσερα χρόνια!

Ο λόγος ήταν απλός: Για να μπορούν να ισχυριστούν στην τετραετία ότι δεν έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και οι πολίτες πρέπει να τους ξαναψηφίσουν. Είμαστε στο 2016. Κατά την αυτήν ταπεινωτική για τον κοινό νου αντίληψη, ο κ. Τσίπρας οριοθέτησε το 2021 ώς το έτος σωτηρίας μας δηλαδή κατά σύμπτωση πάλι πέντε χρόνια από σήμερα και δυο χρόνια μετά την τετραετία του (που θέλει να την ολοκληρώσει "γαντζωμένος" στην εξουσία).

Τότε θα πει τα γνωστά: Δεν έχω ολοκληρώσει το πενταετές σχέδιο ψηφίστε με να το ολοκληρώσω.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται αδύνατος στα μαθηματικά. Δεν είναι μόνο ένα χρόνο στην εξουσία αλλά άλλους 8 μήνες, Και υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση άλλους 30 μήνες, χρόνος ιδιαίτερα μεγάλος για να καταστρώσει σχέδια, για τα οικονομικά θαύματα, την ανάπτυξη και την ανακούφιση, αντί να μοιράζει σήμερα δωρεάν νερό και συσσίτια.

Μέχρι σήμερα  είχε λοιπόν συνολικά 50 ολόκληρους μήνες ως αξιωματική αντιπολίτευση (δηλαδή ως πρωθυπουργός εν αναμονή) και ως κυβέρνηση για να μπορεί να έχει σχέδιο. Κι όμως: Μια ολόκληρη τετραετία συν δυο μήνες και είναι ακόμα χαμένος στην μετάφραση. Δεν έχει ιδέα τι να κάνει πέραν του  να διχάζει τους Έλληνες και να περιμένει ότι η Ελλάδα να σωθεί επειδή αυτός υπογράφει τα πάντα,

Ο άνθρωπος που επί 4 χρόνια και δύο μήνες περίμενε να αναλάβει την εξουσία και τελικά την ανέλαβε, αλλά δεν έχει σχέδιο για τίποτε παραμένει, ως πολιτικό πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, Αυτό είναι το μέγεθός του, το είδαμε καθαρά και στην εμφάνισή του στην ΔΕΘ όπου δεν μπόρεσε να πει τίποτε.