Οι εξωφρενικοί φόροι ενός ταξιτζή με... μηδενικό εισόδημα

Οι εξωφρενικοί φόροι ενός ταξιτζή με... μηδενικό εισόδημα

Το ψέμα και η υποκρισία περισσεύει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έτσι ακούμε τους κυβερνώντες να ισχυρίζονται χωρίς ντροπή, ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν μηδενικό εισόδημα και δεν πληρώνουν φόρους, δεν συμβάλλουν δηλαδή στην οικονομία της χώρας.

ΨΕΜΑ και μάλιστα - θα το πω - χυδαίο. Δείτε το παράδειγμα ενός ταξιτζή που δηλώνει μηδέν εισόδημα κάθε χρόνο. Τι φόρους έχει πληρώσει; 

1. Κάθε μέρα βάζει 25 ευρώ πετρέλαιο, δηλαδή όλο το χρόνο 9.125 ευρώ. Ο φόρος στα καύσιμα είναι 55%. Άρα εδώ πληρώνει φόρο 5.018,75 ευρώ!

2. Κάθε μέρα καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα ας πούμε Davidof με τιμή 4,6 ευρώ. Όλο το χρόνο πληρώνει 1.679 ευρώ. Εδώ ο φόρος είναι 90% άρα πληρώνει 1.511,1 ευρώ.

3. Κάθε πρωί πίνει και έναν καφέ με 2,5 ευρώ, δηλαδή όλο το χρόνο 912,5 ευρώ. Εδώ ο φόρος είναι 118,6 ευρώ.

4. Πάει Σούπερ Μάρκετ και ξοδεύει το ελάχιστο: 250 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.000 ευρώ το χρόνο. Εδώ ο φόρος είναι 450 ευρώ.

Ο ταξιτζής με το μηδενικό εισόδημα έχει ήδη πληρώσει 7.098.45 σε φόρους. Προσθέστε τώρα πάνω από 3.000 ευρώ τον ΕΦΚΑ που πληρώνει κάθε χρόνο και που φτάνουμε; Έχει ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ προς το κράτος μόνο από αυτά τα 4 έξοδα (δεν βάζω συνεργεία, ρούχα, ρεύματα με ΦΠΑ, φυσικό αέριο, τηλέφωνα κι ένα σωρό άλλα. ΟΛΑ ΜΕ ΦΠΑ).

Πόσο μπούρδας είναι ένας υπουργός που μας λέει ότι επειδή έχουν μηδενικό εισόδημα δεν πληρώνουν φόρους; Ότι φοροδιαφεύγουν; Όπως όλοι ξέρουμε πια, η μόνη λύση είναι δήλωνε ότι δηλώνεις αλλά θα σε πιάνω στο πόθεν έσχες.

Θες να αγοράσεις ένα... πατίνι με 800 ευρώ; Που τα βρήκες τα λεφτά αφού δεν έχεις δηλώσει περίσσευμα. Όλα τα άλλα είναι άδικα, ανόητα και κυρίως ψευδή. 

(ΥΓ: Το παράδειγμα του ταξιτζή αφορά ΟΛΟΥΣ τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα δε κυβερνητικά μέτρα είναι μόνο εισπρακτικά).