Μια καλύτερη Βουλή

Γιατί το πιθανότερο είναι μια καλύτερη Βουλή

Η νέα Βουλή προβλέπω ότι θα είναι απαλλαγμένη από την τοξικότητα και την ανταλλαγή ύβρεων και προσβολών.

Όλα τα κόμματα, ακόμα και αυτά που πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, θα είναι προσεκτικά και θα προσπαθήσουν να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι της κανονικότητας όχι της καταγγελίας.

Θα σας δώσω μια πιθανή εικόνα από το μέλλον. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αλλαγές στο Σύνταγμα και μια από αυτές είναι η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ, ώστε κάθε Έλληνας που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους να μπορεί να ψηφίζει όπου και αν βρίσκεται: Εργαζόμενος στην Ρόδο, για δουλειές στο Παρίσι, για σπουδές στο εξωτερικό (*)

Χρειάζονται 200 ψήφοι στην Βουλή και προβλέπω ότι η κυβέρνηση στο εν λόγω θέμα θα έχει 202! Προσθέστε: ΝΔ 158, ΠΑΣΟΚ 32, Σπαρτιάτες 12. Αυτό θα γίνει διότι οι Σπαρτιάτες θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να δείχνουν "καλά παιδιά", που δεν εκπροσωπούν την βία, που λειτουργούν για το καλό της πατρίδας και που δεν έχουν καμία σχέση με την "Χρυσή Αυγή". Δεν θα προκαλούν πουθενά.

Αντίστοιχες τακτικές εκτιμώ ότι θα έχουμε από την "Πλεύση Ελευθερίας", που δεν θα θελήσει να περιθωριοποιηθεί, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να μην το λέει δημόσια αλλά ξέρει ότι κατέρρευσε από την τοξικότητα μέσα και έξω από την Βουλή, που οι πολίτες δεν την ανέχονται πια. 

Αυτή η μεταβολή στην λειτουργία του Κοινοβουλίου εφόσον αποδειχθεί στην πράξη, θα είναι μια ακόμη νίκη του κ. Μητσοτάκη ο οποίος την επέβαλε όσο μπορούσε (με τον Τσίπρα προσωπικά να την υπονομεύει διαρκώς)  και τώρα θα την ακολουθήσουν κι άλλοι. Από σήμερα Δευτέρα θα έχουμε στην Βουλή τα πρώτα δείγματα.

(*: Ντροπή: Αυτό το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα μπορούν να το κάνουν αν πάρουν το αεροπλάνο και έρθουν στο εκλογικό κέντρο που πρέπει να παρουσιαστούν, όχι αν λείπουν. Κόμματα της αντιπολίτευσης υπονόμευσαν την προσπάθεια να λυθεί το θέμα με αποτέλεσμα να ψηφίσουν μόλις 20.000 από το εξωτερικό ενώ χιλιάδες μετακινούμενοι μέσα στην χώρα δεν πήγαν στην κάλπη).