Κανίβαλοι της πολιτικής

Οι κανίβαλοι της πολιτικής

Ο κανιβαλισμός στην δημόσια ζωή είναι βαθύ ζήτημα δημοκρατίας.

Σε αυτόν πρωτοστάτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - εν συντομία θα τους λέω κανίβαλους - θεωρώντας ότι αυτοί εκπροσωπούν το "καλό" και πρέπει να επιτίθενται στο "κακό".

Κάποιοι εκ των κανιβάλων, απλώς έκριναν ότι ο κανιβαλισμός τους είναι όπλο κατά της κυβέρνησης και πως έτσι θα αυξήσουν την δύναμη του κόμματος.

Τελικά προσγείωσαν το κόμμα στο 17,8%.Ούτε ο κανιβαλισμός απέδωσε.

Τι εννοώ όταν αναφέρομαι στον κανιβαλισμό; Εννοώ τις άδικες ανυπόστατες και με εντελώς ψευδή στοιχεία επιθέσεις κατά πολιτικών τους αντιπάλων.

Μια τέτοια περίπτωση η κυρία Σοφία Νικολάου (Εύβοια) η οποία κατηγορήθηκε για απευθείας αναθέσεις και για πλουτισμό που της απέφερε και ένα ακριβό σπίτι.

Οι κανίβαλοι ήταν πολλοί. Πολάκης, Ραγκούσης, Σπίρτζης κ.α έβγαιναν καθημερινά στα κανάλια και την ανέφεραν ώστε να θεμελιώσουν την ανομία της ΝΔ. Από κοντά και οι περισπούδαστοι της δημοσιογραφίας που τους άκουγαν να αδικούν και ούτε μια φορά δεν τους είπαν: "Δεν κατηγορείται για τίποτε η κυρία Νικολάου γιατί τα λέτε όλα αυτά;"

Ο κανιβαλισμός συνεχίστηκε παρά το γεγονός ότι η κυρία Νικολάου παρέθεσε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα. Αποτέλεσμα η ίδια να υποστεί μεγάλη ζημία: Κόπηκε από υποψήφια βουλευτής, ενώ πόσοι να διαβάσουν τώρα ότι η υπόθεση της πήγε οριστικά στο αρχείο; 

Έχει μια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και την πολιτική η κυρία Σοφία Νικολάου. Να συγκεντρώσει όλο το υλικό των εναντίον της ύβρεων και να καταθέσει μια - μια αγωγές σε κάθε κανίβαλο. Πρέπει να το κάνει όχι μόνο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της αλλά για να προλάβει και τον μελλοντικό κανιβαλισμό σε άλλους. Δικηγόρος είναι γνωρίζει τον δρόμο. Μην το αφήσει.