Δημοσκοπήσεις και Κασσελάκης

Από τις δημοσκοπήσεις εξαρτάται το μέλλον Κασσελάκη

Στη ΝΔ παρακολουθούν την πορεία Κασσελάκη και - όπως ακούω - δεν τον υποτιμούν καθόλου. Θεωρούν την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από αυτόν, δηλαδή πιστεύουν ότι οι ήττες και η απομάκρυνση από την εξουσία θα την έφερνε.

Επίσης εκτιμούν ότι εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων τάσεων είχε μόνο μια συγκολλητική ουσία, την εξουσία και την διανομή σε κάθε τάση, της κρατικής επιδότησης. Χωρίς εξουσία, διανομή καρεκλών και χρήμα, δεν μπορούσε να υπάρξει κανέναν κοινό μέλλον.

Ωραία όλα αυτά αλλά εδώ έχουμε έναν Κασσελάκη που έχει αποδομήσει πλήρως το κόμμα, έχει καταργήσει την λειτουργία του, δεν υπολογίζει κανέναν και εφαρμόζει το one man show. Ταυτόχρονα διαρκώς εκτίθεται με θέσεις που αναιρεί για να μην πω ότι γίνεται και γραφικός. Τι μέλλον μπορεί να έχει αυτό;

"Μπορεί να έχει μέλλον" εκτιμούν στη ΝΔ δεδομένου  ότι α) ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει την στόφα ηγέτη για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στα ψηλά β) στην διασπασμένη Αριστερά δεν υπάρχουν πρόσωπα για να την καθοδηγήσουν γ) ο Κασσελάκης θα είναι το μόνο νέο πρόσωπο που σιγά σιγά θα διορθώνει την πορεία του. Άλλωστε το έμπειρο περιβάλλον του θα συμβάλλει σε αυτό.

Όλα αυτά θα φανούν στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Εκεί θα καταγραφεί και η δυναμική των 11 αλλά και η αντοχή του νέου ΣΥΡΙΖΑ που με Κασσελάκη μπορεί να υποστηρίζει ότι κινείται και στο κέντρο.

Αν ο Κασσελάκης κρατήσει δυνάμεις και μάλιστα αν παραμείνει και δεύτερος, τότε θα συνεχίσει. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει μονοψήφιος χωρίς ελπίδες ανάκαμψης οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν ενώ κάποια στιγμή είτε θα φύγει μόνος του, είτε θα τον διώξουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Μέχρι τις ευρωεκλογές το αργότερο, όλα αυτά.