Υποδοχή του νέου χρόνου κάτω από την Ακρόπολη

Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016. Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου,  θα πραγματοποιηθεί ο «αποχαιρετισμός» του 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 10.30 μ.μ. και θα κορυφωθεί δυόμισι ώρες μετά, την πρώτη ώρα της νέας χρονιά.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις, αλλά συγχρόνως αλληλένδετα και συνεχή. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού, με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται και θα «συνομιλούν» μεταξύ τους και με το κοινό.

Η  βραδιά θα ξεκινήσει στις 10.30 μ.μ. στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί  με χορευτές των Athens Swing Cats.  Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού με μαγευτικές φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, καλούν το κοινό να τους συνοδεύσει μέχρι τελικής πτώσεως.

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 11.05 μ.μ., στη μικρή σκηνή, ο αγαπημένος τραγουδοποιός της  νέας ελληνικής σκηνής, Πάνος Μουζουράκης με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στις 11.45 μ.μ., η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα θα δώσει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του  νέου έτους. Πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό και η γιορτή θα συνεχιστεί.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη βραδιά του 2016 ερμηνεύοντας αγαπημένες μελωδίες. Όταν η ροκ συναντά την κλασική μουσική, τότε το άκουσμα αλλάζει και γίνεται δυναμικό, εκκεντρικό, αλλά και ρομαντικά μελωδικό. Με ξεχωριστή δυναμική και με τελείως άλλη μουσική χροιά, τα κλασικά όργανα, θα σκορπίσουν ήχους που προκαλούν συγκίνηση, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

Ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσει τη βραδιά ενώνοντας με το δικό του τρόπο τις μουσικές και τους συμμετέχοντες. Την καλλιτεχνική  διεύθυνση και τη σκηνοθεσία  της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί  ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης