Το Αίτιον Κίνημα εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα - Οι ευγενείς στόχοι, το περιοδικό σκέψης, οι άνθρωποι

Το Αίτιον Κίνημα ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στο θέατρο Σφενδόνη, και μέσα από την ιστορική αναγκαιότητα των ημερών να αντιταχθεί στην εμπορευματοποίηση της κουλτούρας και της πολιτιστικής δημιουργίας. Ήδη μετρά 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους σπουδαίοι δημιουργοί και επιστήμονες.

Ψυχή του Κινήματος η Τούλα Μπαρνασά (φωτό) που η αρχική της ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από ανθρώπους της διανόησης και της Τέχνης όπως ο συγγραφέας Πάνος Σταθογιάννης, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου, η καθηγήτρια φιλοσοφίας Νικολίτσα Λιοντίνη, η χορογράφος Αλίκη Γεωργουλοπούλου, ο σκηνοθέτης Τζαννέτος Κομηνέας, ο ποιητής Γιώργος Δρυμωνιάτης, ο εικαστικός Άρης Μιχαλόπουλος, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τσούτσουρας κ.α.

Από εκείνη τη στιγμή, το Αίτιον Κίνημα έχει έναν μεγαλεπήβολο σκοπό: Οι άνθρωποι του Πολιτισμού σε κάθε ελληνική πόλη να βρουν στέγη έκφρασης και να συνθέσουν όλοι μαζί ένα ρεύμα ιδεών που θα δημοσιοποιείται, δεν θα μένει στις αγνές προθέσεις των εμπνευστών του.

Η πρώτη κίνηση έγινε με το τριμηνιαίο περιοδικό "Αίτιον" που έχει μια μοναδικότητα: Φιλοξενεί κείμενα ανθρώπων των Τεχνών, της Επιστήμης και του Πολιτισμού. Το περιοδικό είναι πανελλήνιας κυκλοφορίας και σκοπό έχει να αναδείξει και πρόσωπα της περιφέρειας που δραστηριοποιούνται και εκφράζονται σε αυτό το τρίπτυχο: Τέχνες, Επιστήμη, Πολιτισμός.

Πέραν του περιοδικού, πουτο τρίτο τεύχος του κυκλοφορεί εντός του Οκτωβρίου, το "Αίτιον" το Κίνημα διαθέτει Web-tv, διαδικτυακό ραδιόφωνο, Εκδοτικό Οίκο που θα καλύψει όλη την επικράτεια, ενώ μια σπουδαία επιδίωξη είναι σε κάθε πόλη να υπάρχει και συγκεκριμένος χώρος πολιτιστικής δράσης για τις δραστηριότητές του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης