Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με το εικονικό σχέδιο ανάπτυξης "Ελλάδα 2021"

Το σχέδιο Σαμαρά είναι απλό. Εμπόριο ελπίδας με την εξής σειρά : success story,  πρωτογενές πλεόνασμα, έξοδο στις αγορές, και (αναμενόμενη) ρύθμιση του χρέους. ΟΛΑ ΨΕΥΔΗ, πλασματικά και παραπλανητικά. Ποια είναι η συνέχεια του σχεδίου;  Θα αναδείξει ως εθνικό μέγα θέμα την δήθεν ανάπτυξη με τον θεατρικό τίτλο «Ελλάδα 2021». Αυτό θα είναι το σημείο αναφοράς το επόμενο διάστημα,

Το σχέδιο αυτό είναι η συνέχεια του εμπόριου ελπίδας. "Προβλέπει" μείωση φόρων, ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αυξήσεις μισθών, νεες σταθερές θέσεις εργασίας και άλλα ονειρεμένα. Το εν λόγω σχέδιο έχει το πλεονέκτημα του... χρόνου. Κάνετε υπομονή όλα θα έχουν διορθωθεί το 2021! Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι όταν πουλάς ανύπαρκτη ελπίδα, βοηθά να μεταθέτεις χρονικά τον... Παράδεισο.

Υπάρχει πάντα το γνωστό πρόβλημα βέβαια. Οι κυβερνώντες θα πρέπει να πείσουν την κοινή γνώμη ότι έρχεται αυτή η άλλη εποχή και πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσω ενός νέου μνημονίου…

Όλα αυτά, την ώρα που μεγάλα ΜΜΕ ξεγυμνώνουν τα ψεύδη Σαμαρά (π.χ. η Wall Street Journal) που αμφισβητούν το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και τα όσα είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, εκ των συμβούλων της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ζιν έκανε λόγο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης,  ασκώντας σκληρή κριτική στην τρόικα, την οποία κατηγόρησε ουσιαστικά για παραποίηση και επιλεκτική χρήση μεμονωμένων στοιχείων. (Που πολύ απλά βοηθούν και την Μέρκελ να παραπλανά τους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι τα προγράμματα λιτότητας πέτυχαν).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης