Μάλλον Δευτέρα ο ανασχηματισμός (Ψάχνουν Στουρνάρα)

Ποιος θα είναι ο νέος... Στουρνάρας; Ο κ. Σαμαράς έχει καταφέρει να μην υπάρχει η παραμικρή πληροφορία επ΄αυτού. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο ανασχηματισμός θα γίνει μάλλον την Δευτέρα αφού όλοι έχουν ειδοποιηθεί "να βρίσκονται κοντά στην Αθήνα".

Τις τελευταίες ημέρες για τη θέση του κ. Στουρνάρα ακούστηκαν οι Ν. Δένδιας, Μ. Βορίδης, Χρ. Σταϊκούρας, Κυρ. Μητσοτάκης, ακόμη και ο πρώην επίτροπος Στ. Δήμας, που διατηρεί διακριτή απόσταση από την ασκούμενη οικονομική πολιτική. Τα σενάρια για το πρόσωπο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη αναζωπυρώθηκαν μετά και τη συνάντησή της με τον κ. Σαμαρά χθες το μεσημέρι στη Μουρούζη. 

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επιδιώκουν να στείλουν μήνυμα ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος, γεγονός που συνεπάγεται την έξοδο αρκετών.

Αλλαγές πιθανολογούνται ή αναμένονται με βεβαιότητα στα υπουργεία Παιδείας (Κ. Αρβανιτόπουλος), Αγροτικής Ανάπτυξης (Αθ. Τσαυτάρης), Πολιτισμού (Π. Παναγιωτόπουλος), Δικαιοσύνης (Χαρ. Αθανασίου), Μακεδονίας - Θράκης (Θ. Καράογλου), ενδεχομένως δε και στο Ναυτιλίας.

Αγνωστη είναι, προσώρας, η συμμετοχή και η θέση στο κυβερνητικό σχήμα των Νικ. Δένδια (Δημ. Τάξεως), Κ. Χατζηδάκη (Ανάπτυξης) και Γ. Μιχελάκη (Εσωτερικών), για τους οποίους όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ως προς τους νεοεισερχόμενους, δεδομένη θεωρείται η υπουργοποίηση του Ανδρ. Λοβέρδου, τον οποίο κάποια σενάρια φέρουν στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης