Η Ευρώπη θεωρεί επικίνδυνα τα σχέδια περί εξόδου του Σαμαρά και του διαμηνύει: Τα θέλουμε όλα τώρα

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τα πειράματα Σαμαρά δηλώνοντας ότι υπάρχει ο φόβος ενός ντόμινο που θα καταστρέψει κι άλλες χώρες του ευρωπαίκού Νότου.

«Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις αγορές μπορεί να έχει επιπτώσεις στις χώρες της περιφέρειας ακόμα και στη Γαλλία και στην Ιταλία» δηλώνουν υψηλά ιστάμενοι στην ΕΕ. Και ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να γίνει αυτό που λεει η τρίοκα και όχι αυτό που που προσπαθεί ο Σαμαράς.

Έτσι η τρόικα; δεν κάνει την χάρη στον Σαμαρά να ελαφρύνει τις απαιτήσεις της ώστε να του δώσει την δυνατότητα να ισχυρίζεται ψευδώς ότι βγαίνουμ από τα μνημόνια και έρχεται η ανάπτυξη... Πληροφορίες βεβαιώνουν ότι οι τροικανοί θέλουν να υποχρεώσουν την ελληνική πλευρά να κάνει όλες τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις πριν από το τέλος του χρόνου (εργασιακά, ασφαλιστικό κ.λπ.).

Πολιτικάντικα, ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει να δείξουν οι εταίροι "πολιτική κατανόηση" ώστε κάποιες αλλαγές, να γίνουν σε άλλη χρονική στιγμή. Εισπράτφτει όμως τα αντίθετα αφού η στάση των εταίρων έχει σκληρύνει: αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση επαρκώς, δεν θα υπάρξει συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Η τρόικα αποφάσισε να σκληρύνει την στάση της μετά την ελεύθερη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου στα μέσα Οκτωβρίου που η ρητορική για «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια, η πολιτική αβεβαιότητα ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τα δομικά προβλήματα της αγοράς ομολόγων οδήγησαν στο σχεδόν κραχ την αγορά.

Στις Βρυξέλλες αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Επιβεβαίωσε αυτούς που έλεγαν τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της πρώτης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ότι αυτή η έξοδος δεν σημαίνει πραγματικά ότι η Ελλάδα μπορεί. ΔΕΝ μπορεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης