Διαλυτικά φαινόμενα και πολυγλωσσία σε κυβέρνηση και ΝΔ από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Σε Πύργο της Βαβέλ μετατρέπεται η ΝΔ αφού η αίσθηση ότι ο χρόνος για την κυβέρνηση τελειώνει μιας και αναπόφευκτα έρχονται πρόωρες εκλογές. Όλο τούτο λειτουργεί καταλυτικά εις βάρος της κυβέρνησης Σαμαρά. Αν παρακολουθήσει κανείς τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ θα διαπιστώσει μια πολυγλωσσία και μια γενικευμένη σύγχιση, δείγμα ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να πείσει πλέον (όσο δεν συγκεντρώνει τους 180 για τον Πρόεδρο) ότι θα αποτρέψει τις εκλογές.

Ιδού δήλωση Μάκη Βορίδη που απηχεί το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ :«όσο δεν λύνεται το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, στο μυαλό όλων _πολιτών και επιχειρηματιών_ υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών και υπ’ αυτή την έννοια οι εκλογές είναι μια παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη».

Είναι γεγονός ότι σε μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως και στις τάξεις του υπουργικού συμβουλίου επικρατεί προβληματισμός για την πορεία της κυβέρνησης. Η αίσθηση ότι υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών, πριν την έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυριαρχεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και αποδομεί κάθε προσπάθεια για κυβερνητικό έργο.

Ήδη ορισμένοι υπουργοί κινούνται με προεκλογική διάθεση, συμβάλοντας στην αίσθηση περί εκλογών κάτι που ενίσχυσε και η παραίτηση που υπέβαλλαν το μεσημέρι της Τρίτης τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Εντύπωση προκάλεσε και η δήλωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου που είπε, αντίθετα με την κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι δεν είναι και καταστροφή εάν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης