Γιατί ο Γ. Παπανδρέου... "παίζει καθυστέρηση".

Γ. Παπανδρέου

Στο ποδόσφαιρο όταν ο αντίπαλος σε απειλεί, ένας τρόπος να τον αντιμετωπίσεις είναι η... καθυστέρηση. "Κλέβοντας"  χρόνο, ελπίζεις να φτάσεις στο 90΄, χωρίς να χάσεις. Στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, κάνει ακριβώς το ίδιο: παίζει καθυστέρηση..! Δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ και τι κάνει; Αφήνει τον χρόνο να κυλά υπέρ του. Σε λίγο δεν θα θυμάται κανείς τίποτε από όσα τον υποχρέωσαν να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένα κόμμα ακίνητο. Δεν λειτουργεί κανένα απολύτως όργανο, οι περίφημες ΚΟ στις γειτονιές είναι προ πολλού κλειστές, ουδείς γνωρίζει πότε θα υπάρξει κινητικότητα για οτιδήποτε. Το ΠΑΣΟΚ "θυμάται" τις δήθεν δημοκρατικές λειτουργίες του, μόνο όταν πρέπει να επικυρωθεί μια ήδη ειλλημένη απόφαση του αρχηγού... Είναι εντυπωσιακό ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑ υψηλό στέλεχος του κόμματος δεν έχει επισημάνει αυτή την φοβερή και βαθιά αντιδημοκρατική ακινησία. Μάλιστα ένα κρίσιμο ζήτημα για ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ, είναι τα οικονομικά του. Πως και ποιοί διαχειρίζονται πακτωλό εκατομμυρίων κάθε χρόνο, όταν μάλιστα ήδη υπάρχουν:

α). Η γνωστή ομολογία Τσουκάτου για 1 εκ. μάρκα από την Siemens.
β). Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τα τραπεζικά δάνεια που "εύκολα" παίρνει το κόμμα, έχοντας φτάσει να χρωστά πάνω από 110 εκ. ευρώ.

Για τα παραπάνω, κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είπε τίποτε....

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, είναι η εγκατάλειψη κάθε πολιτικής δραστηριότητας. Το ΠΑΣΟΚ που "γεννούσε" συνθήματα και πολιτικά οράματα, επικοινωνώντας με την κοινωνία, σ΄αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι παντελώς ανενεργό. Μόνο κάποια στελέχη του "περί άλλων τυρβάζουν", χωρίς να εκπροσωπούν τίποτε περισσότερο από τους εαυτούς τους.

Και πάμε τώρα στη μάχη της διαδοχής. Ένα κόμμα που δεν λειτουργεί καθόλου, που δεν παράγει πολιτική σκέψη και που είναι εντελώς αποκομμένο από την κοινωνία χρειάζεται "νέο" αρχηγό... Οι λεγόμενοι δελφίνοι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από κανένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να τους εκπροσωπεί. Δεν εκπροσωπούν επίσης καμία ιδεολογική πλατφόρμα, ώστε να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τι σκέπτονται για το κόμμα, ή τη χώρα. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι τούτο: Μια ηγετική κάστα στο ΠΑΣΟΚ, ερήμην ΟΛΩΝ, αποπειράται να συνεννοηθεί για το ποιός θα πάρει τα κλειδιά, την σφραγίδα και το... ταμείο του κόμματος.

Ο Γ. Παπανδρέου, θέλει να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για πολλούς λόγους. Είναι το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του. Θέλει να παραμείνει για να πάρει την ρεβάνς, θεωρώντας ότι έδωσε την σκληρή μάχη της διάσωσης της χώρας και το πλήρωσε άδικα. Ενας ολόκληρος... στρατός στελεχών κινδυνεύει να βρεθεί εκτός κομματικών θέσεων αν αυτός τελικά φύγει. Τέλος μια αποχώρησή του τώρα, ουσιαστικά σημαίνει πρόωρη συνταξιοδότηση! Αντιθέτως ο κ. Παπανδρέου βλέπει ακόμα και συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές και νέο (δικό του) ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Οι δελφίνοι αντιθέτως, δεν δείχνουν έτοιμοι να νικήσουν εσωκομματικά τον Γ. Παπανδρέου. Δεν ελέγχουν τίποτε μέσα στο κόμμα. Μοιάζει σαν να περιμένουν ο... ίδιος ο Παπανδρέου να τους το επιτρέψει, αν τελικά αποφασίσει να αποχωρήσει οικειοθελώς..!

Εν ολίγοις, το ΠΑΣΟΚ ελέχγεται απολύτως από τον Γ. Παπανδρέου. Αυτός θα ορίσει τον χρόνο και τις εξελίξεις. Και επειδή αυτό κάνει ήδη, εύκολα βλέπει κανείς ότι χρονοτριβεί για να επιβάλλει και πάλι τον εαυτό του. Αν δεν ήταν έτσι οι διαδικασίες θα είχαν ήδη "ανοίξει".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης