Άγνωσται αι βουλαί του... Παπανδρέου!
Ο πρωθυπουργός, λες και δεν είναι αυτός που έχει διαλύσει Ευρώπη, Ελλάδα και το κόμμα του, με την απροσδόκητη απαίτηση του για δημοψήφισμα, αύριο θα εμφανιστεί στη Βουλή να ζητήσει και...ψήφο εμπιστοσύνης!
Ο κ. Σαμαράς μάλιστα τον κατήγγειλε ότι θέλει να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία, αν και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι εξοργισμένη, ακριβώς γιατί ο κ. Παπανδρέου, ούτε τώρα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων!
Όλα δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει στο μυαλό του τα εξής:
1. Να πάρει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης...
2. Να κερδίσει χρόνο και είτε να μην... παραιτηθεί, είτε να ελέγξει τις εξελίξεις μέσα στο κόμμα του
Όμως τι νόημα έχει να πάρει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης για να... παραδώσει την εξουσία σε μια κυβέρνηση μεταβατική; Κανένα. Προφανώς γιατί δεν σκέπτεται να παραδώσει..!
«Ντρέπομαι για την παράταξη και τη χώρα», είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ η κυρία Βάσω Παπανδρέου, εξαπολύοντας έτσι επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά, μετά τις δραματικές εξελίξεις της Τετάρτης. Η κυρία Παπανδρέου ζήτησε επίμονα τον λόγο, παρότι δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να ανοίξει τελικά κατάλογος ομιλητών.
Η κυρία Παπανδρέου είπε ότι «οι χτεσινές εικόνες ήταν θλιβερές» και ότι «σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία».
Η κυρία Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι «οι σημερινές επιλογές βάζουν σε περιπέτεια τη χώρα και την παράταξη» και τόνισε ότι περίμενε «την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου, ώστε από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μα διερευνήσει τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή».
Πρώτη το λόγο ζήτησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας : «Περίμενα πως με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινούσε άμεσα η συζήτηση για το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι επαφές με τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».
Μετά τις παρεμβάσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου και της κυρίας Παπανδρέου, προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα, η συζήτηση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις βουλευτών για λίγα λεπτά, όμως διακόπηκε έπειτα από παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είπε πως δεν έχει νόημα μια τέτοια διαδικασία, από τη στιγμή που όλοι οι βουλευτές άκουσαν τον πρωθυπουργό και έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στο πλαίσιο της εξελισσόμενης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.