Ανασχηματισμός και στο... Δημόσιο ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη βολέματος περισσότερων προσώπων

Ανασχηματισμός... παντού : Κατ΄αρχήν Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν ξεκαθαρίσει την παραμονή ή μη του κ. Γ. Στουρνάρα στο υπ. Οικονομικών και του κ. Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι δύο συμφώνησαν «για τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τον διοικητή της ΤτΕ», δίνοντας σήμα ότι ενδεχομένως αναζητείται διάδοχος του κ. Γ. Προβόπουλου. Ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείεται ακόμη και να παραμείνει, όχι όμως ως ο μόνος επί της οικονομικής πολιτικής.

Ο επερχόμενος ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει πάντως όχι μόνον τα υπουργεία αλλά και τους οργανισμούς που ελέγχει το Δημόσιο, ώστε να εξυπηρετηθεί η λογική "ανοίγματος" της κυβέρνησης και σε άλλους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα, με στόχο την συσπείρωση για άνετη κυβερνητική πλειοψηφία και την εκλογή Προέδρου.

Πάντως δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός, θα γίνει εντός της προσεχούς εβδομάδας, όταν αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα κατάσταση στην Τράπεζα της Ελλάδος,  αν και επισήμως μεταδίδεται πως θα πραγματοποιηθεί αργότερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης