«Δεν έχεις λευκή επιταγή» απάντησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΓ στο τελεσίγραφο Κασσελάκη

Αυστηρή απάντηση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έδωσαν στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τουλάχιστον πέντε στελέχη απάντησαν στο τελεσίγραφο του κ. Κασσελάκη σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος θα μείνει έως και τις εθνικές εκλογές πρόεδρος, ειδάλλως να βρεθεί αντίπαλός του, λέγοντάς του πως «δεν έχει λευκή επιταγή». Αντίστοιχα, στελέχη που τοποθετήθηκαν με αυτόν τον τρόπο φέρονται να είπαν στον κ. Κασσελάκη πως η θητεία του θα κριθεί στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα άλλα στελέχη φέρονται να του ζήτησαν να λειτουργεί πιο συλλογικά στις αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης φέρεται να είπε στην συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου πως «θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές και θα το ζητήσω στο συνέδριο ή βρείτε αντίπαλο απέναντι μου». Στην ουσία, ο κ. Κασσελάκης ζητά από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου να δεσμευθούν ότι δεν θα ζητήσουν την απομάκρυνση του, πιθανά μέσω πρότασης μομφής, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό γιατί τον ίδιο και το κόμμα του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι δική μου μόνο διαπίστωση. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το Καταστατικό συνέδριο το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω: ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε» είπε.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Κασσελάκης «απείλησε» με εκ νέου προσφυγή στη βάση λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του «αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών». Συμπλήρωσε δε πως «σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα όργανο αν δεν σεβαστέ και οι ίδιοι τη διαδικασία και υπάρχουν συνέχεια διαρροές. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Σημειωτέον ότι ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας είχε δηλώσει σήμερα πως αν δεν υπάρχει συνεννόηση, τότε να αναζητηθεί άλλο πρόσωπο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης