Αναβλήθηκε και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο

11. 02: Για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση όπου θα συζητείτο το θέμα του εργοστασίου απορριμμάτων αναβλήθηκε. Αντιπολίτευση, συνδικαλιστές και κόμματα που αντιδρούν στον τρόπο κατασκευής του έργου, μπλόκαραν το πρωί την είσοδο του Λαδόπουλου, όπου επρόκειτο να γίνει η συνεδρίαση.
Η δημοτική Αρχή, ωστόσο, είχε μπει στην αίθουσα νωρίτερα και περίμενε μόνη...
Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά, ο οποίος με δήλωσή που έκανε άσκησε σκληρή κριτική στους αντιδρώντες, καταλογίζοντάς τους άλλα κίνητρα.
Πάντως, στο στρατόπεδο των αντιδρώντων επικρατεί ικανοποίηση, αφού επί της ουσίας έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν, επί της ουσίας, τη λειτουργία της δημοτικής Αρχής, η οποία δεν φαίνεται να μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά στο όλο θέμα.
Η δήλωση Δημαρά έχει ως εξής:
"Για τέταρτη συνεχή φορά εμποδίζεται δια της βίας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό βαφτίζεται αγωνιστική κινητοποίηση.

Και σήμερα γίναμε μάρτυρες κινητοποιήσεων που αποκαλούνται αγωνιστικές αλλά στρέφονται κατά της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Και μάλιστα με εμπνευστές και πρωταγωνιστές που αυτοαποκαλούνται αριστεροί.

Το τι σχέση μπορεί να έχουν η αριστερά και ο συνδικαλισμός με τη διά της βίας επιβολή απόψεων, μόνον οι συγκεκριμένοι «αριστεροί» συνδικαλιστές γνωρίζουν.

Οι οποίοι θυμήθηκαν μετά από 10 χρόνια που με νόμο επιβλήθηκε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Από το 2005 που το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας λάμβαναν διαδοχικές αποφάσεις που δέσμευαν τον Δήμο και την πόλη, κανένας αποκλεισμός, καμία κινητοποίηση. Άντε καμιά ανακοίνωση για την τιμή των όπλων. Και ξαφνικά, άρχισε η «επανάσταση».

Μόνον στην Πάτρα όμως και όχι στην Αιτωλοακαρνανία ή στην Ηλεία, που μόλις προ ολίγων εβδομάδων ελήφθησαν από την Αυτοδιοίκηση οι ίδιες αποφάσεις που καλείται να πάρει τώρα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για το θέμα του εργοστασίου.

Για να αποδειχθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα των εν λόγω «αριστερών» συνδικαλιστών δεν είναι το εργοστάσιο απορριμμάτων, αλλά άλλες σκοπιμότητες (υπομονή, θα μιλήσουμε και γι αυτές).

Με την ευκαιρία, διατυπώνω και μια απορία: άραγε σχεδιάζουν να διαλύσουν και τη συνεδρίαση της Βουλής για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο; Σύμφωνα με τη λογική τους και με τη λογική όσων τους ενθαρρύνουν, αυτό πρέπει να κάνουν. Εκτός κι αν θεωρούν το μνημόνιο ήσσονος σημασίας, μπροστά στο εργοστάσιο απορριμμάτων!!!

Τι λένε επ’ αυτών η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το τοπικό «επαναστατικό συμβούλιο»;"

 

9.57: Σε "μάχη χαρακωμάτων" εξελίσσεται η προγραμματισμένη για σήμερα στις 10 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, όπου θα συζητηθεί το έργο του εργοστασίου απορριμμάτων. Η δημοτική ομάδα του δημάρχου Γιάννη Δημαρά, έφτασε στην αίθουσα του Λαδόπουλου, νωρίτερα από τις 9.30 που είχε προγραμματιστεί από τους εργαζόμενους η κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου.

Οι εργαζόμενοι αυτοί την ώρα βρίσκονται έξω από το κτίριο και έχουν αποκλείσει την είσοδο.

Πριν λίγο ο δήμαρχος κάλεσε τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στην αίθουσα, ωστόσο μαζί τους πήγαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων για να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Αυτή την ώρα έξω από του Λαδόπουλου βρίσκονται συγκεντρωμένα περί τα 100 άτομα που φωνάζουν συνθήματα κατά της κατασκευής του έργου με ΣΔΙΤ.

 

8.30: Στις 10.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με μοναδικό αντικείμενο τη λήψη απόφασης για τη δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι όμως, του Δήμου, δηλώνουν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν και αυτή τη συνεδρίαση και έχουν ορίσει προσυγκέντρωση για τις 9.30 έξω από του Λαδόπουλου, όπου συνεδριάζει το Σώμα.

Ο Γιάννης Δημαράς με δηλώσεις του την Παρασκευή, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας την πιθανότητα το έργο να χαθεί.

Από την πλευρά τους τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων δηλώνουν αποφασισμένα να φτάσουν μέχρι τέλους, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο υλοποίησης του έργου, γίνεται ξεπούλημα του δημοτικού έργου σε βάρος των δημοτών.