"Αδυνατείται να ασκήσετε τα καθήκοντα του Δημάρχου Πατρέων"

"Αδυνατείται να ασκήσετε τα καθήκοντα του Δημάρχου Πατρέων" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, Ενωτική Κίνηση Πάτρας, του Δημήτρη Κατσικόπουλου αναφερόμενος στον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:


Κύριε Δήμαρχε


Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα ,χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για την διάρκεια της παραμονή σας σε αυτή .
Δεν μπορούμε να αποδώσουμε με ποιο σαφή τρόπο την αγωνία που εκφράζετε «εσχάτως» για ένα τόσο σοβαρό θέμα της Πόλης όπως η διαχείριση των απορριμμάτων .


Πάνω σε αυτό το μείζον θέμα τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά εξαπατήσατε και χωρίς καμία περιστολή συνεχίζετε να εξαπατάτε τους Πατρινούς .
- Θα κλείνατε την Ξερόλακκα στις 1-1-2011 ,θα την κλείνατε στις 1-6-2011 ,θα την κλείνατε στις 31-12-2011 και συνεχίζετε να την κλείνετε !!!


- Επαναστατήσατε επικοινωνιακά (κλείνατε διόδια και άλλα τέτοια δυναμικά !) λέγοντας πως το θέμα δεν σας αφορά και πρέπει να λυθεί από την κεντρική κυβέρνηση, τώρα αγχώνεστε μήπως η διαδικασία πάει στο fast track , γιατί άραγε τόση όψιμη αγωνία για τον ρόλο σας ;


- Μετά από δύο χρόνια και αφού καταγγείλατε για διαπλοκή όσους σχεδίαζαν και ωρίμασαν το έργο του εργοστασίου καταλάβατε την αναγκαιότητα του και προχωράτε σε αυτή την λύση ,βέβαια με δυσμενέστερους όρους και προοπτικές .


- Αφού ψηφίστηκαν η σχετικές διαδικασίες ,και από την παράταξη μας , για να μην χαθεί και η τελευταία ευκαιρία της Αχαΐας ,γιατί το εργοστάσιο δεν αφορά μόνο την Πάτρα , συνεχίζετε την κοροϊδία. Φέρνετε ξανά το θέμα από την αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο με μοναδικό στόχο όπως σας έχουν συμβουλέψει να στριμώξετε την αντιπολίτευση. Άδικος κόπος ! Τι νόημα έχει αφού γνωρίζετε ότι δεν θα είστε ξανά υποψήφιος Δήμαρχος !


- Τι έγινε άραγε με τους σταθμούς μεταφόρτωσης ,που τόσο διαφημίσατε και είναι προϋπόθεση για την λειτουργία του εργοστασίου;


Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να παραθέτουμε αποκόμματα της τραγικής σας πολιτικής για το ζήτημα και για την Πόλη.
- Η παράταξη μας λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης , κατέθεσε τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά την θέση της για την διαχείριση των απορριμμάτων , που αποτελούσε και την μοναδική ρεαλιστική και εφικτή λύση για αυτό το μεγάλο θέμα.


- Η πρόταση μας συνοπτικά προέβλεπε τη συνολική μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων της Πάτρας στην Ξερόλακκα με τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις απαιτούνταν έως το τέλος του 2012, αφού από το 2013 θα λειτουργούσε το εργοστάσιο στου Φλόκα , με εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση,όπως προβλεπόταν στο σχεδιασμό μας.


Η διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας είναι ένα πολύ μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα που δυστυχώς έχει τύχει των αλλοπρόσαλλων και καιροσκοπικών χειρισμών από την σημερινή δημοτική αρχή ,με τεράστιο κόστος οικονομικό και περιβαλλοντικό για την Πόλη .


Όσον αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου μην κόπτεστε και τόσο αφού όταν η παράταξη μας μαζί με σύσσωμη την αντιπολίτευση και όχι μόνο ,κατέθεσε πρόταση εκτόνωσης για να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί το ΔΣ, εσείς την τορπιλίσατε, αγωνιώντας μην τυχόν και γίνει η συνεδρίαση γιατί η απογύμνωση σας σε αυτή την περίπτωση θα καταγραφόταν και στα πρακτικά.
Κύριε Δημαρά


Είμαστε σίγουροι πλέον ότι όλοι οι πολίτες του Δήμου Πατρέων έχουν κατανοήσει την εναγώνια προσπάθεια που καταβάλετε αναζητώντας σωτηρία με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, φτάσατε στο σημείο να χρησιμοποιήσετε ως σανίδα και τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Μανώλη Γλέζο ,καλή η προσπάθεια αλλά δεν αφορά τη Πόλη !!


Όπως πολύ καλά αντιλαμβάνεστε , αδυνατείτε να ασκήσετε τα πολύ σοβαρά καθήκοντα του Δημάρχου Πατρέων, σας προτρέπουμε να εγκαταλείψετε το πλοίο,το πλήρωμα δεν θα σας κατηγορήσει, θα σας ευγνωμονεί για την μοναδική σωστή σας απόφαση!