Αγωνία επικρατεί στους κόλπους των κατόχων πτυχίων ξένων γλωσσών και ειδικότερα στους ανθρώπους που είχαν καταφέρει να πάρουν το πτυχίου του Proficiency ή το αντίστοιχο επίσημο πτυχίο Γ2 κάποιας άλλης γλώσσας.

"Οι διαδικασίες για την χορήγηση πιστοποιητικού επάρκειας διδασκαλίας έχουν "παγώσει" εδώ και ένα χρόνο από το υπουργείο Παιδείας, με συνέπεια να βρίσκονται σε απόγνωση οι κατόχοι τους.

Μέχρι τώρα έναν τέτοιο πτυχίο τους έδινε το δικαίωμα να διδάξουν και να βγάζουν έστω και ένα μικρό χαρτζιλίκι μπροστά στο φάσμα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν η νεολαία.

Είναι αλήθεια, άλλωστε. ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους κατόχους είναι νέα παιδιά που βλέποντας δεν βρίσκουν δουλειά φοιτούσαν και μελετούσαν για να πάρουν ένα τέτοιο πτυχίο.

Σκοπός τους να κάνουν κάποια ιδιαίτερα μαθήματα που θα τους έδιναν έστω και κάποια χρήματα για να βγάλουν το μήνα τους. Στην Πάτρα υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που επέλεγαν μία τέτοια λύση.

Πλέον όμως όλα βρίσκονται στον αέρα και οι πληροφορίες που παίρνουν τον τελευταίο έναν χρόνο από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου πηγαίνουν για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους δεν τους ξεκαθαρίζουν απολύτως τίποτα πάνω στο ζήτημα που τους καίει.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας της προηγούμενης συγκυβέρνησης είχε εξαγγείλει την αλλαγή των κριτηρίων για την χορήγηση πιστοποίησης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής κάποια νέα συγκεκριμένη απόφαση."