Πρώτη σύσκεψη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών Πάτρας-Αιτωλ/νίας

Συσπειρώνονται για τα καλά μετά την έναρξη της συνεργασίας τους τα κινήματα αλληλεγγύης και κατά των πλειστηριασμών Πάτρας και Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα συσκεφθούν στο Μεσολόγγι και θα συγκροτήσουν το πλαίσιο δράσης τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σκοπεύουμε να  κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην Δυτική Ελλάδα και αν μην επιτρέψουμε την περίοδο αυτή που κινδυνεύουν σπίτια και επιχειρήσεις από τις τράπεζες, να χαθούν για ένα κομμάτι ψωμί, δήλωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου «Ανέργων, ανασφάλιστων και επισφαλώς εργαζομένων, Ιωάννα Σιόβα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας καθυστερεί αδικαιολόγητα, που σημαίνει ότι αν εξασθενίσει έστω και στο ελάχιστο το κίνημα οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές, όχι μόνο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά για το σύνολο  Πατρινών που είναι εν δυνάμει  ένα βήμα από το να χάσει την περιουσία τους.

Στην σύσκεψη της επόμενης εβδομάδας, θα καταρτιστεί και κύκλος επαφών με φορείς, σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθούν και αυτοί στον ίδιο σκοπό.