Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Αχαΐα - Μετρούν ζημιές στην Αιγειάλεια

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε χθες την Αχαϊα προκαλώντας πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιάλειας.

Από τις δυνατές βροχοπτώσεις, υπερχείλισε ο ποταμός Θολοπόταμος στην περιοχή της Αιγιάλειας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έκλεισε για αρκετές ώρες, η επαρχιακή οδός Ακράτας – Αιγείρας.

Επίσης, πλημμύρισαν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιάλειας, ενώ στην ΄Ανω Κερύνεια, περίπου 10 οχήματα εγκλωβίστηκαν χθες και χρειάστηκε να επέμβουν για τον απεγκλωβισμό τους, μηχανήματα του Δήμου Αιγιάλειας.

Σήμερα από το πρωί μηχανήματα του Δήμου Αιγιάλειας ανέλαβαν το έργο αποστράγγισης των νερών, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στα σπίτια και τις καλλιέργειες.

Στη Αιγείρας, όπου και εκεί καταγράφονται σημαντικές ζημιές, οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό, καθώς έχει υποστεί σημαντική ζημιά ο αγωγός του νερού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Κλειστή παρέμεινε χθες για τρεις ώρες η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, για τα φορτηγά κενού φορτίου και τα δίκυκλα, όπως και το Πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου.

Συνεχείς διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν χθες στην Πάτρα  όσο και την ευρύτερη περιοχή.

Στο χείμμαρο Χάραδρο, στην Πάτρα υποχώρησε τοιχίο , προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, καθώς και στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, για το ενδεχόμενο πλημμύρας.

Ξενύχτι και για τους κατοίκους στο Βελβίτσι της Πάτρας, όπου ξεχείλισε ο Χάραδρος και χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για να μην έχουμε χειρότερα.

Από τους δυνατούς ανέμους, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ κατέρρευσε και μπαλκόνι, σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας, καταπλακώνοντας ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο.