Δευτέρα η διοικητική παράδοση του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Τελετή διοικητικής παράδοσης του 1ου Γυμνασίου Πύργου, του σχολικού συγκροτήματος «στολίδι» για την πόλη, πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι εργασίες στο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί στο 100%, κτιριακά όμως είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα που για επτά συνεχόμενα χρόνια στεγάζονταν σε ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες.

Την ανακοίνωση της διοικητικής παράδοσης του σχολείου, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας τη συγκίνηση και την ικανοποίηση του που μετά από τρία χρόνια και χάρις την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ένα σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της πόλης.

Όπως είπε, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά όλα όσα μεσολάβησαν για την κατασκευή του σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, το έργο είχε σχεδιαστεί από τον ΟΣΚ ο οποίος είχε την ευθύνη εκτέλεσης και χρηματοδότησης του, ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσει η κατασκευή του, εξαιτίας των συνθηκών της κρίσης, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων εμφάνισε αδυναμία χρηματοδότησης.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ανέλαβε τότε την υποχρέωση και το καθήκον, να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του 1ου Γυμνάσιου Πύργου και άλλων τεσσάρων σχολείων, με πόρους του ΕΣΠΑ. Σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ και με μια σύμβαση στα 3.5 εκ. ευρώ με την έκπτωση, το έργο ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδεται κανονικά προς χρήση από τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Είμαστε πάντα εδώ στο πλευρό της σχολικής κοινότητας για να λύσουμε μαζί της προβλήματα από το στεγαστικό μέχρι και τη μεταφορά των μαθητών. Και για να το επικυρώσω αυτό θα πω ότι πριν από τρία χρόνια αν είχε λυθεί το χωροταξικό σε σχέση με το 1ο Λύκειο που ήταν να εγκατασταθεί σε χώρο που είχε πρόβλημα όσον αφορά την ένταξη του στο σχέδιο, η Περιφέρεια θα είχε αναλάβει και α αυτή την χρηματοδότηση».
Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιόπουλος, επισήμανε ότι το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Πύργου είναι ένα έργο καταπληκτικό, συνολικού εμβαδού 3,5 χιλ. τ.μ. με 16 αίθουσες διδασκαλίας αρκετά μεγάλες, με σύγχρονα μέσα, με αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών εξοπλισμένες, με εργαστήρια, με χώρους βιβλιοθήκης, αυλειο χώρο, αμφιθέατρο κ.α. «Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σχολείο με εξαιρετική αισθητική αντάξια του προηγούμενου».