Γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα της Ευρώπης στο Μεσολόγγι

Ημέρα της Ευρώπης η σημερινή και η ελληνική αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνουν στο Μεσολόγγι, σε συνεργασία με δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Πάτρας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Στις 10.30, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιείται συνέδριο νεολαίας, με Ευρωπαϊκά Σφηνάκια Γνώσης ('knowledge shots') το οποίο θα είναι ανοικτό στο κοινό. 

Εννέα εκλεκτοί ομιλητές θα έχουν από 7 λεπτά ο καθένας να παρουσιάσουν ευρωπαϊκές πολιτικές και πρωτοβουλίες, με στόχο να προσφέρουν γνώση και χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες και να αναδείξουν τo συμβολισμό και τα μηνύματα της 9ης Μαΐου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Καρβούνης, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κ. Αντωνακόπουλος, ενώ ο ευρωβουλευτής, Γ. Κύρτσος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. 
Στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στο photo booth & social media cornerσ επιλέγοντας ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει το όραμά τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Έξω από το Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο, θα υπάρχει μουσική και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ θα φιλοτεχνηθεί εικαστικό έργο με τη βοήθεια των συμμετεχόντων, το οποίο θα δωρηθεί στο Δήμο Μεσολογγίου. Επίσης, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς, θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για θέματα Οδικής Ασφάλειας για το ευρύ κοινό, αλλά και για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.