Συλλήψεις ανηλίκων στη Δυτ.Ελλάδα για κλοπές σε οικία, μίνι μάρκετ και περίπτερο

Συνελήφθησαν, σε δύο περιπτώσεις, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας και στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, καθώς και ένας ενήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές και κλοπές.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ένας 18χρονος ενεργώντας από κοινού με δυο ανήλικους, ηλικίας 14 και 13 ετών, διέρρηξαν οικία σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 300 δολαρίων, καθώς και ένα αλυσοπρίονο, αξίας 500 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 18χρονου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, βρήκαν και κατέσχεσαν τα 300 δολάρια και το κλεμμένο αλυσοπρίονο, τα οποία αποδόθηκαν στην κάτοχό της.
 
Παράλληλα, συνελήφθησαν οι μητέρες των ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, δυο ανήλικοι, ηλικίας 14 και 16 ετών, ενεργώντας από κοινού με έναν 17χρονο, στις 21-04-2024 και στις 22-4-2024, στο Αγρίνιο, τα ξημερώματα, διέπραξαν τρεις κλοπές (δυο σε περίπτερα και μια σε μίνι μάρκετ), κατά τις οποίες αφαίρεσαν προιόντα, αξίας 90 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπους Εισαγγελείς.