Φονιάς σκύλων κυκλοφορεί ελεύθερος στο Ρίο - Θανάτωση 20 ζώων

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στον φιλοζωικό κόσμο της Πάτρας και την τοπική κοινωνία η μαζική θανάτωση ζώων στην περιοχή του Ρίου.

Εθελοντές φιλόζωοι χαρτογράφησαν την ευρεία περιοχή που βρέθηκαν θανατωμένα ή σε κρίσιμη κατάσταση από φόλες: Δεκαπέντε αδέσποτα ξεψύχησαν στην περιοχή του Ρίου (ανάμεσα στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Νοσοκομείο), τέσσερα σκυλιά στην περιοχή Αγίου Βασιλείου, ενώ δύο ακόμα από την περιοχή του Πανεπιστημίου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με επιληψία και εγκεφαλικό σε κτηνιατρείο (όπου τα μετέφεραν εθελοντές).

Άνθρωποι από την περιοχή με φιλοζωϊκές ευαισθησίες υποστηρίζουν ότι τα άτυχα σκυλιά ζούσαν ειρηνικά στο χώρο εδώ και χρόνια, ήταν όλα εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και στειρωμένα, κάποια από τους εθελοντές και κάποια από το Δήμο Πατρέων. Τα φρόντιζαν και τάιζαν καθημερινά εθελοντές και φιλόζωοι άνθρωποι που τα ήξεραν με τα ονόματά τους και ήταν φιλικά με όλους.

Υποβλήθηκαν καταγγελίες στο αρμόδιο Αστυνομικό τμήμα από τους εθελοντές και μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ η Αστυνομία ερευνά με προσοχή πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της.