Η. Ρούπας: Η ανάπτυξη στην Αχαΐα θα έρθει, μέσα από τον πλούτο των ανθρώπων της

Ηρακλής Ρούπας

Ο Ηρακλής Ρούπας ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο αλλά και το... μοναδικό! Και μάλιστα από την Αθήνα. Ο ίδιος εξηγεί: "Δεν αυτοπροτάθηκα όπως πολλοί νόμισαν. Εισήλθα στις διαδικασίες με τον προβλεπόμενο τρόπο και εντέλει το κόμμα με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο". Μέσω... Αθηνών; "Εδώ ψηφίζω, εδώ είναι η οικογένειά μου, συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι κατέρχομαι στην Αχαΐα γιατί είμαι Αχαιός αλλά και ΠΑΣΟΚ".

Στο γραφείο του υπάρχει μια φωτογραφία του πατέρα του με τον Γέρο της Δημοκρατίας. "Αυτός ήταν πάντοτε ο πολιτικός χώρος της οικογένειας", θα μας πει.

         - Είστε ένας επιτυχημένος μάνατζερ, που ξαφνικά εισέρχεται στην πολιτική. Γιατί;

         - Πράγματι έχω μια μακρόχρονη διαδρομή στο οικονομικό περιβάλλον. Γιατί κατέρχομαι; Είναι η πρόκληση. Διανύουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και φοβερά δύσκολη εποχή. Αισθάνθηκα ότι μπορώ να προσφέρω και από άλλες θέσεις. Ξέρετε ένας μάνατζερ αποδίδει στα δύσκολα, δεν κάνει πίσω, έχει στόχους που θέλει να κατακτήσει. Πιστεύω ότι μπορώ να αναδείξω προβλήματα, να προτείνω λύσεις, να συμβάλλω στις αναγκαίες αλλαγές. Νοιώθω και είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

         - Το ΠΑΣΟΚ πως μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον όταν ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών το κατηγορεί για το κακό παρόν;

         - Ας είμαστε επιεικείς... Όπως κάθε τι στη ζωή έτσι και το ΠΑΣΟΚ έζησε το ναδίρ και το ζενίθ. Η ζωή είναι σαν την οικονομία. Κάνει κύκλους. Για μενα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια πορεία ανάταξής του. Αναβάθμισής του. Δίδει έναν σκληρό εσωτερικό αγώνα για να σταθεί με ευθύνη στο ύψος των περιστάσεων. Θα ανανεωθεί και σε πρόσωπα και σε ιδέες και σε πρακτικές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βαθιά ιστορικό κόμμα με απίστευτο πλούτο αντοχών και τεράστια προσφορά στον τόπο. Δεν πρέπει να μηδενιστούν όλα. Ωστόσο, ναι παραδέχομαι - και αυτό είναι το σωστό - πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία. Νομίζω θα το καταφέρουμε.

        - Αρθρογραφείτε σε μεγάλες οικονομικές εφημερίδες της χώρας. Διάβασα σε άρθρο σας ότι "η Αχαία βρίσκεται σε μια αέναη ατονία"..! Αυτή την εικόνα δίνουμε; Και τι πρέπει να γίνει;

        - Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα. Χρησιμοποιείστε την Πατρών-Κορίνθου και θα καταλάβετε. Όμωε η Αχαία είναι ένας πραγματικά πλούσιος νομός. Και δεν μιλώ για τα δυο λιμάνια της, την στρατηγική της θέση, τις αγροτικές της εκτάσεις. Μιλώ για την πληρότητά της. Ο μεγάλος πλούτος στο νομό μας είναι οι άνθρωποι. Υπάρχουν τρία Πανεπιστήμια. Έχουμε μορφωμένα παιδία που δεν πρέπει να πουλάνε παπούτσια και ρούχα αλλά να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές δράσεις σε αυτό που έχουν σπουδάσει. Η ενέργεια, ο αγροτικός τομέας με σύγχρονη ματιά, τα προγράμματα των Δήμων που είναι100% επιδοτούμενα, η σύμπραξη των Επιμελητηρίων της πόλης με το Πανεπιστήμιο, όλα αυτά είναι όπλα για να ξεφύγει η Αχαία μπροστά.

         - Μιλάτε για ανάπτυξη λοιπόν.

         - Ναι. Η Αχαία έχει τα πάντα για να αναπτυχθεί. Ανθρώπους, ευκαιρίες, φορείς. Δεν της λείπει τίποτε. Φυσικά προέχει να γίνουν και οι συγκοινωνιακοί άξονες. Η ανάπτυξη απαιτεί και εύκολη πρόσβαση.

         - Τι προβλέπετε για τις εκλογές; Πως αξιολογείτε αυτό το ρευστό περιβάλλον;

         - Πιστεύω στην λογική και στο συναίσθημα των πολιτών που παραδοσιακά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Έχω την εντύπωση ότι ο χρόνος κυλά υπέρ μας. Ακόμα και μέσα στο παραβάν άνθρωποι θα αποφασίζουν την τελευταία στιγμή. Ζούμε την εποχή της αλήθειας. Μόνο μιλώντας ειλικρινά και με ουσία θα κερδίζεις έναν-έναν τους πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό κάνει πια το ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις.