Όσο δεν έρχεται η ανάπτυξη, θα έρχονται νεα μέτρα

Νέα μέτρα ύψους 2,4 δισ. ευρώ έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση μέσω του τελευταίου μνημονίου, ενώ η Κομισιόν επισημαίνει ότι το δημοσιονομικό κενό για τα έτη 2013-2014 έχει μεν  κλείσει, αλλά για τα έτη 2015 και 2016 θα πρέπει η κυβέρνηση να προσδιορίσει νέα μέτραύψους... 3,4 δισ ευρώ και 4,2 δισ ευρώ αντίστοιχα!

Τα μέτρα αυτά είναι "αναγκαία" όσο δεν έρχεται η ανάπτυξη φυσικά (που θα προσθέσει έσοδα). Έτσι στελέχη του υπ. Οικονομικών αφου ξεκαθαρίζουν ότι πρόβλεψη για νεα μέτρα δεν υπάρχει στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την τρόικα προ ημερών, σε κάθε περίπτωση «το όποιο τυχόν δημοσιονομικό κενό για το 2015-16 εκτιμούμε ότι θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις του 2013-14».

Επιπλέον, το φθινόπωρο θα συζητηθεί και η νέα μείωση του ελληνικού χρέους που μπορεί να μειώσει τις όποιες ανάγκες.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κενό για το διάστημα 2015-2016 έχει συμφωνηθεί ότι θα καλυφθεί με μέτρα της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει πως η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει αντισταθμιστικά μέτρα όπως οι πιο αυστηροί όροι συνταξιοδότησης για τους ανασφάλιστους, η μείωση των μεταβιβάσεων σε φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης, ο εξορθολογισμός των δημόσιων υπηρεσιών, η διασφάλιση 1,9 δισ ευρώ από τη φορολόγηση των ακινήτων κ.λπ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης