Χαλυβουργική : Μας κλείνει το κράτος λόγω ενεργειακού κόστους - Σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενοι

Οκτώ φορές κάτω έχει πέσει η πώληση χάλυβα. Δηλάδή στις 300.000 τόννους ετησίως από... 2.500.000 τόννους προ κρίσης! Οι συσσωρευμένες ζημίες είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ενώ οι εξαγωγές πλήττονται από το άδικο φορολογικό και ενεργειακό κόστος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Χαλυβουργική, αδυνατώντας να αντιπαρέλθει του δύσκολου οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, του αυξημένου ενεργειακού κόστους και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην εγχώρια αγορά, θέτει σε διαθεσιμότητα έξι εβδομάδων τους εργαζομένους της.

Διατηρεί σε απασχόληση μόνο την εμπορία σιδήρου και την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι το 95% των εργαζομένων σταματά να εργάζεται. Η εταιρεία απασχολεί 265 άτομα. Να σημειωθεί ότι για το διάστημα αυτό η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει το 50% του μισθού των διαθέσιμων, ενώ το υπόλοιπο θα συμπληρώνεται από τον ΟΑΕΔ.

Η εταιρεία καταγγέλει τη κυβέρνηση για την κατάστασή της αφού σε ανακοίνωσή της αναφέρει :

"Το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής διαθέτει τεχνολογία αιχμής και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στον κόσμο. Παρά ταύτα και πέραν από την παραπάνω δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, το υψηλό ενεργειακό κόστος (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο), με το οποίο ως βιομηχανία εντάσεως ενέργειας, επιβαρύνεται η χαλυβουργία στη χώρα μας, ακυρώνει τα παραπάνω πλεονεκτήματα της εταιρείας και την καθιστά κατ' εξοχήν μη ανταγωνιστική ιδιαίτερα στην αγορά εκτός Ελλάδος, όπου θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε με εξαγωγική πολιτική".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης