Φορομπηχτικό θα είναι το νεο φορολογικό νομοσχέδιο. Δεν θα δώσει λύσεις στην αγορά

Με... ένα χρόνο καθυστέρηση ίσως έρθει τελικά στην Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο. Υποτίθεται ότι θα είχε έρθει πέρυσι τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο που υποστήριζε ότι με το "δίκαιο αυτό νομοσχέδιο θα ξανασυστηθούμε". Φυσικά δεν θα ξανασυστηθούμε. Το νομοσχέδιο θα είναι άδικο και φοροεισπρακτικό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος νόμος να ψηφισθεί τον Δεκέμβριο στη Βουλή. Στα σενάρια που εξετάζονται για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών είναι είτε η θέσπιση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% είτε η θέσπιση κλίμακας με περισσότερους φορολογικούς συντελεστές.

Σημειώνεται ότι στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τα μπλοκάκια θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Επίσης, θα περιλαμβάνεται και ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τους υπόλοιπους φόρους που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

δεν θα ξανασυστηθούμε λοιπόν. Θα ξαναφορολογηθούμε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης