Υπόσχεση για δάνεια από την Alfha Bank

Η Alpha Bank επενδύει από κοινού με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ε πανεκκίνηση», για την παροχή δανείων επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Οπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, επιλέξιμες για ένταξη στη δράση είναι οι οικονομικά βιώσιμες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας και κάθε σταδίου λειτουργίας, υπό σύσταση, νέες ή υφιστάμενες.

Η δράση περιλαμβάνει δάνειο χρηματοδοτήσεως επενδυτικών σχεδίων και κεφάλαιο κινήσεως ειδικού σκοπού, τα οποία θα συνδράμουν αποτελεσματικά την επιχειρηματικότητα, με ευνοϊκούς όρους:

  • Υψηλό ποσό χρηματοδοτήσεως έως 800.000 ευρώ για τα επενδυτικά δάνεια και έως 300.000 ευρώ για τα κεφάλαια κινήσεως ειδικού σκοπού.
  • Ευελιξία αποπληρωμής με χρεολυτική ή τοκοχρεολυτική εξυπηρέτηση και συχνότητα αποπληρωμής που καθορίζεται ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα κάθε επιχειρήσεως.
  • Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 50% από τα ισχύοντα (πλέον εισφοράς του Ν. 128/75, για το μέρος των κεφαλαίων που προέρχεται από την Τράπεζα). Ο χαμηλότοκος δανεισμός προκύπτει ως αποτέλεσμα της συνεπένδυσης κεφαλαίων με προνομιακό επιτόκιο από την Alpha Bank και με μηδενικό επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ, για όλη τη διάρκεια του δανείου.
  • Διάρκεια αποπληρωμής έως 12 έτη για τα επενδυτικά δάνεια και έως 48 μήνες για τα κεφάλαια κινήσεως ειδικού σκοπού. Η εν λόγω δράση Συνεπενδύσεως έχει συνολικό προϋπολογισμό 550 εκατ., εκ των οποίων τα 275 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από τις τράπεζες.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης