Τόμας Βίζερ: Άλλα μέτρα; Όχι βέβαια εκτός... αν χρειαστεί!

Και οι Ευρωπαίοι τα ίδια λένε: Η Ελλάδα δεν θα πάρει άλλα μέτρα αν... πετύχουν τα τωρινά! Από το 2010 αυτό λέγουν σταθερά όλοι οι φωστήρες εντός και εκτός χώρας και πάντα παίρνουν άλλα μέτρα. (Ήδη τα μνημόνια έγιναν τρια).

"Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μεγάλο πακέτο λιτότητας, καθώς ο κύριος όγκος των περιοριστικών μέτρων που χρειαζόταν, έχει ήδη ληφθεί", δηλώνει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ε.Ε. Τόμας Βίζερ.

Ο πλέον υψηλόβαθμος τεχνοκράτης της Ευρωζώνης διευκρινίζει ότι όλα τα κράτη «προσπαθούν να κάνουν οικονομίες, ανάλογα με τις συνθήκες, στους προϋπολογισμούς που συντάσσουν κάθε χρόνο. Το ίδιο θα κάνει και η Ελλάδα. Αλλά πιστεύω ότι, εκτός απροόπτου, δεν θα χρειαστεί κάποιο άλλο «βαρύ πακέτο», όπως αυτά που είδαμε μέχρι σήμερα».

«Φυσικά», προειδοποιεί, «αν ο επόμενος προϋπολογισμός παρουσιάσει αστοχίες, οι οποίες δεν οφείλονται στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά στην αβελτηρία των ελληνικών αρχών, τότε προβλέπεται από το πρόγραμμα η αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων»...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης