Τρόικα (για δημόσιους υπαλλήλους): Εκπροσωπούν την γραφειοκρατία, την διαφθορά και... περισσεύουν. Γιατί δεν τους απολύετε;

Mια κυβέρνηση χωρίς συνοχή αφου οι δυο εταίροι από τους τρεις διαφωνούν με τα "κάθετα μέτρα". Μια τρόικα που έχει βαρεθεί να ακούει να της προτείνουν μέτρα που εν τέλει αποδίδουν εν μέρει. Και ένα πολιτικό σύστημα που δεν εννοεί να ασχοληθεί με την ανάπτυξη και που προτιμά να διαπληκτίζεται στα τηλεπαράθυρα.

Έτσι πορεύεται η Ελλάδα της κρίσης όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και δυόμισι χρόνια. Από τον Μάϊο του 2010. Η τρόικα έθεσε ανοιχτά θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Οι Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς στο πρώτο ραντεβού τους με τον Γιάννη Στουρνάρα αμφισβήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πληθώρα παρεμβάσεων του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, κυρίως αυτές που αφορούν στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τόνισαν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί μείωση προσωπικού και μισθολογικής δαπάνης χωρίς την απομάκρυνση υπαλλήλων.

Μάλιστα εξέφρασαν την άποψη ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όχι μόνο είναι χρονοβόρα, αλλά και δεν θα έχει ασφαλή αποτελέσματα. Τα στελέχη της τρόικας έκαναν αναφορά και στις περιπτώσεις κλεισίματος δημόσιων οργανισμών, επισημαίνοντας πως όταν αυτές υλοποιούνται δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η απόλυση των εργαζομένων.

Οι τροϊκανοί θύμισαν ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν πλέον 1.300.000 απολυμένοι - άνεργοι που ουσιαστικά πληρώνουν την... παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων στις καρέκλες τους. Θύμισαν επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπροσωπούν την γραφειοκρατία, την διαφθορά και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης "που τίποτε δεν προχωρά στην χώρα". Και ρώτησαν: "Γιατί δεν τους... απολύετε αφού δεν χρειάζονται κι όλας;"

Στο μεταξύ υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο, για το πως θα καλυφθεί το κενό των πρίπου 2,6 δισ. ευρώ που η τρόικα έχει απορρίψει. Έτσι δεν αποκλείεται να ζητηθούν μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από αυτές που περιλαμβάνονται στο βασικό «σενάριο» του πακέτου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης