Το Ταμιευτήριο δεν μπορεί να σπάσει σε καλό και κακό γιατί... κακό δεν υπάρχει! Θα αγνοηθούν (και οι) 75.000 μικρομέτοχοι που κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα;

Το οικονομικό επιτελείο υπό τον κ. Στουρνάρα δεν μπορεί να... εγκληματίσει εις βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου γιατί δεν υπάρχει σε αυτο... "κακή τράπεζα". Στην περίπτωση της "Αγροτικής" το έγκλημα ήταν εύκολο: Η εν λόγω Τράπεζα, απολύτως συστημική, είχε δώσει άπειρα δάνεια σε πολιτικούς, κόμματα, ημέτερους επιχειρηματίες κ.α. "με ένα μόνο τηλεφώνημα", υπουργών και αρχηγών κομμάτων.

Έτσι όταν την έκλεισαν η δικαιολογία ήταν τα επισφαλή δάνεια (που έφταναν στο 70%!), που το ίδιο το πολιτικό σύστημα είχε δώσει! Δείτε την εικόνα: Οι πολιτικοί κατέστρεψαν την "Αγροτική" και στη συνέχεια για τις... δικές τους (παράνομες) ενέργειες που την απαξίωσαν, τιμώρησαν τους χιλιάδες μικρομετόχους της, που έχασαν ΟΛΑ τα χρήματά που είχαν επενδύσει σε αυτήν αγοράζοντας μετοχές της, επί χρόνια.

Τώρα με το ίδιο επιχείρημα θέλουν να κλείσουν το ΤΤ. Να το σπάσουν σε "καλό" και "κακό" και να το εκχωρήσουν στην Εθνική - Eurobank. Σε μια τέτοια περίπτωση, περίπου 75.000 μικρομέτοχοι θα χάσουν ΟΛΑ τα χρήματα που έδωσαν για να κατέχουν μετοχές της. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση: Το ΤΤ δεν έχει... κακή πλευρά!

Το Ταμιευτήριο δεν ανοίχτηκε σε θαλασσοδάνεια. Αντίθετα απευθυνόμενο στα λαϊκά στρώματα απέκτησε ένα τεράστιο πελατολόγιο με το οποίο οι συναλλαγές ήσαν στη συντριπτική πλειοψηφία υγιέστατες και αποδοτικές. Με μοναδική κεφαλαιακή επάρκεια (πρώτη στην Ελλάδα), 3 εκατ. πελάτες, κερδοφορία και πολύ μεγάλες καταθέσεις.

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να κλείσει μια υγιέστατη Τράπεζα κατακλέβοντας και 75.000 μικρομετόχους; Απάντηση: Για να διασώσει το σχήμα Εθνική - Eurobank, που μετά την μεταξύ τους συγχώνευση, παρουσιάζει... μεγαλύτερη μαύρη τρύπα από πριν. (Στην ουσία ένωσαν τα ελλείμματά τους). Αν το υγιές ΤΤ, απορροφηθεί από αυτό το σχήμα, μπορεί να μικρύνει αυτή την τρύπα τους.

Σημειώστε ότι παρά την μεταξύ τους συγχώνευση, η Εθνική Τράπεζα πωλεί τον "Αστέρα" Βουλιαγμένης και η Eurobank τις θυγατρικές Tefken (Τουρκία) και Burgan Bank (Κουβέιτ) για να μειώσουν την μαύρη τρύπα τους...

Όμως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι ακριβώς ότι μια ιδιωτική Τράπεζα. Παρά το πολύ μεγάλο δίκτυο που έχει, σε αυτό εργάζονται μόνο 2.500 εργαζόμενοι. Απορρόφησε χωρίς κανένα κραδασμό την Ασπίς Bank, διασώζοντας 830 θέσεις εργασίας. Έχει 110 χρόνια ιστορία και εκπροσωπεί μια εντελώς διαφορετική αντίληψη στο τραπεζικό περιβάλλον.

Τέλος είναι πραγματικά απάνθρωπο και συγκλονιστικό, να μην λαμβάνονται υπόψιν τα συμφέροντα 75.000 μετόχων που κινδυνεύουν να χάσουν την συνολική αξία των μετοχών που κατέχουν χάρις στις πειραματικές κινήσεις της κυβέρνησης...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης