Το ένα τέταρτο των καταθέσεων των 54.000 λογαριασμών εξωτερικού είναι χρήματα που δεν δηλώθηκαν φορολογικά

πωληση ακινητου Λονδίνο

Το 25% περίπου των καταθέσεων των 54.000 καταθετών του εξωτερικού είναι "μαύρα", σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των φορολογικών αρχών. Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης ξεκάθαρα περιέγραψε ότι ο έλεγχος αυτός έχει μπει σε προτεραιότητα από τα ελεγκτικά όργανα. "Με τα στοιχεία αυτά έχουμε ένα μικρό περιουσιολόγιο το οποίο πολύ γρήγορα πρέπει να αξιοποιήσουμε", είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ελέγχους των εμβασμάτων είναι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να βλέπει τα βάρη να τα επωμίζονται συνεχώς οι αδύναμοι.
Ο υφυπουργός είπε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον έλεγχο στοιχείων για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες. Όπως είπε η ενημέρωση που υπάρχει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι για αγορές ακινήτων Ελλήνων στο Λονδίνο μέχρι 31.12.2010. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν ήδη προκύψει στοιχεία τα οποία ερευνώνται προκειμένου να προχωρήσουν οι καταλογισμοί φόρων σε όσους αγόρασαν ακίνητα με αδήλωτα χρήματα.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης