Τα ελληνικά ξενοδοχεία μειώνουν τιμές λόγω μη πληρότητας

Tο 45% των ξενοδοχειακών μονάδων συνεχούς λειτουργίας παρουσίασε μειωμένη πληρότητα φέτος στην Ελλάδα, ενώ 1 στα 4 ξενοδοχεία εμφάνισε μείωση στις τιμές του. Παράλληλα, το 46% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας κατέγραψε μείωση στις προκρατήσεις του, ενώ το 23% από αυτά αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές που προσφέρει για τα early bookings.

Επίσης, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), το πρώτο εξάμηνο του 2019 έκλεισε για τα ξενοδοχεία της Αθήνας με πτώση της τάξεως του 3,8% στην πληρότητα και 2,9% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο με οριακή μόνον θετική αλλαγή 1,0% στη μέση τιμή δωματίου.

Αντίθετα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου φέτος, καταγράφηκαν 8,1 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση 4,4% (ή 341.000 επιβάτες). Ομως, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης (+290.000 επιβάτες) προήλθε από την αύξηση των αφίξεων στον ΔΑΑ (+12,1%), ενώ η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ήταν οριακή (+51.000 επιβάτες ή 1%).

Κατά το δεύτερο εξάμηνο που είναι και το ισχυρότερο εποχιακά αναμένεται πως οι αφίξεις στην ελληνική Περιφέρεια θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, επιδεινώνοντας την κατάσταση για τα ξενοδοχεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης