Στη... μαύρη αγορά CD ελβετικών Τραπεζών με ονόματα μεγαλοκαταθετών

Στην... μαύρη αγορά κυκλοφορούν CD, με ονόματα (και Ελλήνων) μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία. Τα περίφημα αυτά CD έχουν χαρακτηριστεί προϊόντα εταιρικής κατασκοπείας από ελβετικής πλευράς και κατά πληροφορίες αν και περιέχουν ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για την απόκτηση τους από την ελληνική πλευρά, γιατί είναι παράνομο υλικό.

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι για την απόκτηση των ψηφιακών αυτών δίσκων έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επισημάνει ότι εδώ και δύο χρόνια η γερμανική κυβέρνηση και τα γερμανικά κρατίδια αναζήτησαν τα cd αυτά, που κυκλοφορούν στην αγορά και περιέχουν τα ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Μάλιστα, στο κείμενο της ερώτησής τους, επικαλούνται πληροφορίες ότι τα εν λόγω cd περιέχουν στοιχεία που αφορούν συνολικά 10.000 καταθέτες από διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και 1000 Γερμανών που διώκονται από τις γερμανικές αρχές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης